Sviterna bröts då Almtuna vann
Publicerad: 2019-02-20
Äntligen! Almtuna bröt bortasviten ikväll när man med en strong defensiv insats såg till att nolla ett Tingsryd som tagit poäng i sina sju senaste hemmamatcher. Sviter är till för att brytas och ikväll bröts alltså två stycken sju matcher långa sviter då Almtuna kunde kvittera ut en 3-0 seger i Nelson Garden Arena.

Det syns att det är en viktig match då man i den inledande perioden får se två lag som tätar till bakåt främst och det blir chansfattig. Almtuna reder ut två boxplay och Tingsryd skapar inte många lägen där - man har dock en ramträff. Att det är chans fattigt illustreras av skotten vid powerbreak som är 3-2 till hemmalaget. När perioden är över så har Almtuna vunnit skotten - 6-7 - men det är hemmalaget som haft någon mer het målchans.

Den andra perioden är Almtunas och det är också här som segern grundlades. Gästerna har ett tidigt boxplay som man reder ut enkelt och sedan när det är Almtunas tur i powerplay så kickar man igång på allvar och får här till fem avslut på mål. Efter det har först Wiå ett bra läge som följs av ett friläge för Forsberg men inget mål. 0-1 kommer istället 34:40 då Léman lägger pucken på mål från blå och Milton styr in pucken bakom Williamsson. Psykologiskt viktiga 0-2 kommer 39:31 genom Mårtensson. Per Svensson lyfter ut pucken långt ur egen zon och Wiå tar kampen om pucken med en hemmaspelare - strax bakom släpar Mårtensson som blir den som får tag i pucken och han prickskjuter sedan in 0-2. Skotten är 9-15.

I den tredje perioden måste hemmalaget framåt samtidigt som Almtuna inte i onödan går fram utan säkrar hellre bakåt för att sedan ta kontringar. Man försvarar sig bra och en för kvällen utmärkt Fröberg i målet kommer upp stort de gånger hemmalaget lyckas komma till målchans och håller sin första nolla för säsongen. Tiden rullar på och när Tingsryd i slutet plockar ut Williamsson ur målet så kan Mårtensson i de tomma buren fastställa 0-3 efter att Hertzberg osjälviskt passat då han lika gärna kunnat avsluta. Skotten är 12-6 och 27-28 totalt.

Segern var mycket viktig då man nu har 1 poäng upp till Tingsryd och 3 till Pantern med 5 matcher kvar att spela. Nu spetsade man verkligen till kampen kring kvalstrecket. Almtuna har kanske det tuffaste programmet kvar av de tre lagen men nu har man vittring på både Tingsryd och Pantern istället för att vid förlust ha hamnat i ett mer eller mindre hopplöst läge.

Grattis till en superviktig seger som grundlades i defensiven ikväll.
-Tack, ja det var en riktigt väl genomförd bortamatch. Vi orkar hålla tålamodet i spelet och att vi orkar vara konsekventa i vårt sätt att ta oss an den här matchen. Även fast det är 0-0 en bit in matchen så känner vi att vi skapar chanser och till slut så får vi utdelning, säger Nichlas falk och fortsätter:
-Det är på det här sättet man vinner matcher. Det är kul att utdelningen kommer och att vi får hamna i förarsätet för det är vi inte varna vid. Det var jättebra jobb av killarna ikväll.

Nu spetsade ni till serien ordentligt kring strecket -Ja vi gjorde det och det känns så klart mycket lättare att jobba vidare från det här resultatet, avslutar en nöjd Nichlas Falk.