J20: Storseger i Nyköping
Publicerad: 2019-10-26
J20-killarna åkte idag till Nyköping för match och det blev en målrik tillställning. Almtuna tar sin 11:e raka seger efter att ha vunnit med 10-4.

Almtunas Ludwig Westerlund öppnar målskyttet efter 03:25 och sedan kvitterar Martin Tyllander för hemmalaget efter 07:28. Lucas Carlsson sätter 1-2 efter 11:01 men Nyköping svarar upp än en gång då man får matchens första powerplay. Det ä Kevin Johansson som sätter 2-2 efter 14:40 i överläget. Strax efter så får Nyköping ett nytt powerplay men det är Almtuna genom Joakim Brydolf som 15:01 ger Almtuna en 2-3 ledning med en man mindre då istället. Sedan kan Oscar Sarhus även göra 2-4 efter 17:13. Nyköpings Adam Wagner får dock sista ordet i perioden när han 19:42 kan sätta 3-4. Skotten är 7-13.

I andra perioden kan sedan Almtuna koppla ett grepp då Lucas Carlsson 25:24 gör 3-5 och Petter Hemström 3-6 efter 29:17. Det blir sedan en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra men nästa mål kommer 2 sekunder efter att lagen blir fulltaliga – det är Marcus Borgefeldt gör 3-7 efter 34:35. Skotten i perioden är 4-17.

I tredje perioden kan sedan Marcus Karlsson öka på till 3-8 efter 47:43 då man är en man mindre på banan. Nyköping vill inte vara sämre så när de spelar i numerärt underläge kommer 4-8 efter 52:06 genom Oliwer Stensson. Men Almtunas Joakim Brydolf ser till att göra 4-9 52:55 i samma utvisning. Gästerna har sedan ett powerplay till utan att det blir mål. 59:03 fastställer sedan Emil Hedström slutresultatet 4-10. Skotten är 7-16 och totalt 18-46.

Det var Almtunas 11.e raka seger i seriespelet och segertåget tuffar alltså vidare. Starkt då det kan vara lätt att man tappar skärpa när man vunnit en lång rad matcher. Samtidigt förlorade serietvåan Huddinge och därmed har Almtuna en 12-poängs ledning - Huddinge har dock en match mindre spelad.

-En stabil bortaseger. Vi möter ett äldre lag som kommer ut fysiskt. Vi lyckas dock trigga igång pucken på ett bra sätt vilket resulterar i att vi äger mycket puck i matchen. Kul med många skapade chanser och mål i matchen, säger Serhan Cicek.