Storseger igen över Tranås
Publicerad: 2019-04-03
Almtuna inledde kvalserien med en 6-1 seger hemma mot Tranås och detta lag passar Almtuna som det verkar - för ikväll slog man samma Tranås med hela 7-1 på bortaplan. Det var förutom i inledningen inget snack - Almtuna var det bättre laget och segern hade till och med kunnat bli större.

Tranås inleder piggt de första minuterna och Almtuna mer avvaktande - säkert med matchen mot Kristianstad i bakhuvudet då man inte alls var med försvarsmässigt från start. Men så kommer två snabba mål för Almtuna. Först kan Jakobs sätta 0-1 07:36 när han slår in en retur framför målet i öppen kasse - ett av de enklare målen för Jakobs denna säsong. Sedan blir det tekning efter målet - Almtuna vinner tekningen och en Tranås spelares klubba går av och han åker mot båset. Hertzberg för in pucken i anfallszon och passar från vänster till höger till Mårtensson som kan sätta pucken bakom Bergvik endast 6 sekunder efter första målet - 0-2 efter 07:42 alltså.

Almtuna har ett par riktigt bra chanser till ytterligare mål och även ett powerplay i slutet på perioden men det kommer inga fler mål. Det känns dock närmare 0-3 än 1-2 i perioden där skotten är 7-9.

I mittenakten så fortsätter Almtuna föra det mesta av spelet - lagen har varsitt numerärt överläge utan att mål faller men 0-3 kommer sedan efter 27:56 genom Santesson. Forsberg spelar in pucken framför mål från höger och Santesson kan styra in pucken bakom Bergvik. Hemmalaget kommer dock igen och kan sätta 1-3 genom Schelin efter 28: 25. Det är slarv bakom det egna målet som bäddar för Tranås och Gustavsson tar hand om pucken för att sedan spela in i slottet till en ren Schelin som stänker dit reduceringen. Men Almtuna svarar upp snabbt på det då Hertzberg sätter 1-4 efter 30:22. Mårtensson sätter Hertzberg ren till höger om mål med en lång passning från vänster - Hertzberg har gott om tid att sätta pucken i mer eller mindre öppet mål. Fler mål kommer inte i perioden där Skotten är 5-8.

I tredje perioden har Almtunas Jakobs i inledningen ett läge ren med Bergvik som dock avvärjer. 1-5 kommer istället 43.47 genom comebackande Sandström. Almtuna vänder spelet och Sandström utmanar genom att gå in i banan från höger och sätter sedan säkert pucken i mål. 46:06 kan sedan backen Per Svensson direktskjuta in 1-6 på pass från Mårtensson. Backkollega Rotbakken ville sedan inte vara sämre och 51:41 kan han sätta 1-7 i powerplay. Han trampar in från höger och sätter pucken säkert i mål. Det blir också slutresultatet i matchen och skotten är 12-7 i perioden och 24-24 totalt.

Efter att Tranås inlett piggt som kom Almtuna igång offensivt så småningom och segern kändes säker om inte annat efter 1-4 i mittenakten. Det hade faktiskt kunnat bli en ännu större seger om man ser till matchbilden. Nu har tre lag ryckt ifrån de övriga: Vita Hästen 15 poäng, Kristianstad 13 poäng och Almtuna 12 poäng.