Klar seger mot Karlskrona
Publicerad: 2022-03-26
J20 Nationells jumbolag Karlskrona fick se sig besegrade av våra J20-killar idag. Tidiga mål i första och andra perioden gav vårt J20-lag ett bra grepp om matchen som man till slut vinner med klara 6-0.

Det blir en drömstart på matchen mot Karlskrona då Man redan i första anfallet skapar chans. 0-1 kommer sedan efter 00:49 genom William Gustafson som från nära håll sätter pucken. Passet kommer från Asplund högt upp på vänstersidan och Gustafsson som störtat på mål till höger kan slå in pucken. Melker Kull ser sedan till i ett flygande anfall tre mot två att vi har 0-2 efter 01:25. Han för pucken och tar avslutet själv. Här tar Karlskrona timeout och byter också målvakt.

14:17 är Proos på väg att bli fri men blir istället liggande. 14:40 drar sedan Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut enkelt. Lagen har 0-2 med sig in i pausvilan vilket speglar matchbilden - gästerna är dom som varit det bättre laget. Skotten är 8-13.

Snabba mål faller även i andra periodens inledning då William Gustafson sätter 0-3 efter 21:25. Det är Didrik Lif som går bakom mål från vänster och lägger in pucken framför mål vid första stolpen och Gustafson slår in pucken i öppet mål. Det följs av Dennis Björkmans 0-4 efter 24:02. Han hittar rätt med ett skott från strax ovanför högra tekningscirkeln.

Sedan dröjer det till 32:02 innan Didrik Lif kan vandra in från väster och från nära håll lyfta in 0-5. Ludwig Andersson missar ett tilldömt straffslag 33:32. Upprinnelsen är ett friläge där man var kvickare än hemmalagets försvarare och kom igenom till fritt läge. 0-5 är vad lagen har med sig in i pausvilan och skotten är 8-9.

I den tredje perioden kommer inget snabbt mål utan tiden rullar på. Lite drygt halva perioden spelad så kommer det tre utvisningar som går i varandra - en för Karlskrona följt av två för Almtuna. Hemmalaget får bland annat spela cirka en minut fem mot tre här men det kommer inget mål under utvisningarna.

0-6 kommer står Mai Crnkic för när han 57:52 snyggt sätter pucken bakom hemmalagets målvakt. Han får passet vid offensiva blå och driver uppvaktad in mot mål där han håller i pucken och drar målvakten för att sedan lägga in pucken i målet. Matchen slutar 0-6 och skotten är 5-9 perioden och 21-31 totalt.

J20-laget har därmed fått en bra start på kvalserien - 2 segrar av två möjliga.Kul att Anton Danell fick hålla nollan idag och bra fart på laget i övrigt också. I morgon väntar nästa J20 Nationell lag - Serhan Ciceks Malmö på deras hemmaplan.

Grattis till segern idag. Det såg ganska enkelt ut idag.
- Stort tack. Det är väl aldrig enkelt att vinna hockeymatcher men vi var ju det klart bättre laget start och kontrollerar matchen i stort sätt under 60 minuter. Så det var en riktigt bra insats, säger Jimmy Anderström.

Anton Danell fick hålla nollan idag också.
_- Anton var riktigt bra idag och han har varit bra hela säsongen. Det är jäkligt kul att han är bäst när vi som bäst behöver honom, all heder till honom.

Nu är det bara för er att ladda inför morgondagens match mot Malmö.
_- Vi sitter ute i solen här och njuter av dagens seger. Det är 20 grader varmt och jag sitter i T-shirt. Sedan ska vi börja titta mot matchen mot Malmö.