Tung onsdagskväll
Publicerad: 2020-02-19
Topplaget Modo vann med 4-1 över oss men hur konstigt det än låter ska spelarna hålla huvudet högt. I det stora hela står man upp riktigt bra och skapar många riktigt bra chanser men gästernas målvakt kliver fram stort när när dom behövde det som mest.

Modo kommer ut bäst i den första perioden och för matchen. Almtuna drar på sig en tidig utvisning och sedan löser Modo av med en utvisning och Almtuna ytterligare en - allt går i varandra. Men några mål får vi inte se - man kan dock notera en stolpträff av gästerna i spel med en man mer på banan. Hemmalaget kommer tillbaka sista delen av perioden där skotten är 6-15.

I andra perioden drar Almtuna på sig 4 minuters utvisning - man klarar av de två första minuterna men 23:46 kan Fredrik Olofsson från slottet skjuta in 0-1 högt bakom Eliasson. Almtuna kommer dock igen och får också chansen med en man mer utan att få utdelning.

I periodens senare del trycker Almtuna tillbaka Modo rejält under drygt fem minuter men då kliver Bartosak fram stort och gör riktigt bra räddningar samt har målramen på sin sida. Man sitter och väntar på en kvittering som det känns men som så ofta när ett lag ligger på utan att få utdelning spm kommer ett mål baken sedan istället och i denna match är det Kalle Jelvert som kan sätta 0-2 37:03. Det blir också periodsiffrorna vilket känns lite missvisande även om Modo också hade en del bra chanser förutom målet. Skotten är 11-16.

I den tredje perioden försöker Almtuna jagar ikapp och Granlund har ett jätteläge med i princip öppet mål men då gör Bartosak en sådan där omöjlig monsterräddning. Det blir istället Jonathan Jonsson som kan sätta 0-3 efter 52:44.

När sedan Almtuna får en chans i powerplay igen så kan Tobias Åhström reducera direkt efter vunnen tekning till 1-3 efter 55:26. Almtuna plockar ut Eliasson ur målet i ett sista försök att komma närmare men då kan Patrik karlkvist istället sätta 1-4 efter 58:19. Modo drar på sig en utvisning med 50 sekunder kvar också men matchen slutar 1-4 och skotten är 11-9 samt totalt 28-40.

Matchens lirare i de båda lagen är de bägge målvakterna vilket man inte kan protestera emot då båda två gör mycket bra insatser ikväll. Topplaget Modo var dock vassare än oss ikväll och det avgör. Laget visar ändå att man kan skapa rejält tryck och bra chanser på ett av seriens bästa lag och det ska man ta med sig från den här matchen.

Resultaten grinade illa mot oss ikväll i och med att Kristianstad vann hemma mot Karlskrona vilket innebär att vi nu har en poäng mer med fem omgångar kvar. Det gäller dock att bara blicka framåt mot nästa match på lördag i Västerås.