Almtuna föll tungt
Publicerad: 2019-02-08
Almtuna höll seriens formstarkaste lag stången drygt en period men sedan kunde Leksand dra ifrån och avgöra kvällens match. När det hela var över hade Dala-laget inkasserat en säker 5-1 seger. Innan matchen hyllades tidigare Almtuna-tränaren Niklas Eriksson i en fin ceremoni där hans tröja hissades i taket för hans insatser i Leksands tröja genom åren.

Niklas Eriksson med 17 säsonger och 721 matcher i Leksands tröja hyllades innan matchstart med en riktigt fin ceremoni där han fick sin tröja hissad i taket och därmed fick göra flera andra Leksands legendarer sällskap. Niklas har också varit tränare i Almtuna och det kändes mycket passande att ceremonin hölls innan en match mot just Almtuna. Vi stämmer in i kören av gratulationer till Niklas Eriksson!

Vi får inte se något mål i den första perioden men väl chanser för båda lagen. Almtuna har några bra lägen inlednings innan man får en utvisning som man reder ut och det gör man även med nästa utvisning. Trots två numerära överlägen för hemmalaget så leder faktiskt Almtuna skotten. Leksand kommer dock mer och mer i perioden och skapar lägen. På slutet kommer gästerna igen och får också två utvisningar som går i varandra med sig. Man skapar lägen och domare ringer faktiskt i periodpaus på en av chanserna. Men inget mål som sagt. Skotten är 15-10.

I mittenakten så startar Almtuna i spel fem mot tre då utvisningarna i slutet av första perioden följer med in här. Hemmalaget försvarar sig dock uppoffrande och är i vägen för avsluten. Sedan kommer Leksand igen och 26:22 kan Persson sätta 1-0 - han står framför Ljung och får passet in från vänster och kan stöta in pucken i mål. Almtuna får en ny chans i powerplay men Leksand fortsätter med ett uppoffrande spel och fredar sig bra. 32:10 kan sedan Martin Karlsson sätta 2-0 efter att man kommit tre mot två och missat mål vid avslutet - Karlsson man sedan slå in sarg-returen från vänster nära målet. 3-0 kommer efter 38:08 genom Lang som i en omställning skrinnar hela vägen fram och sätter pucken högt vid första stolpen. Med dryga minuten kvar drar Almtuna på sig en utvisning. Skotten är 14-4

Hemmalaget tar chansen med en man mer då Martin Karlsson 40:43 - med två sekunder kvar av överläget - styr in ett skott utifrån och det är 4-0. 41:44 kommer också 5-0 genom Rundqvist som snappar upp en puck i slottet och kan skjuta in pucken bakom Ljung som efter det lämnar över till Fröberg. Matchen är så klart redan avgjord men Lunsjö kan reducera till 5-1 efter 47:28 då han skjuter in pucken högt bakom Brage från sin position vid blå. Det blir också slutresultatet i kvällens match. Skotten är 12-8 och totalt 41-22.