J18: Storförlust hemma
Publicerad: 2020-02-29
Junior
Björklöven kom till Gränbyhallen och tog revansch för förlusten mot våra J18-killar tidigare i Umeå. Trots bra start med bra spel så kunde Björklöven vända det hela till sin fördel och när matchen var över så kunde gästerna ta med sig en 6-1 seger hem i bussen.

{!A}
{!B}

Det är en sprakande start på matchen. Först så är Björklöven ytterst nära att göra mål och i anfallet efter kommer 1-0 efter snyggt spel genom Rasmus Blomqvist som serveras pucken nära mål och bara behöver stöta in den i mål efter 00:34. När Almtuna sedan drar på sig en utvisning så kan Elliot Ekefjärd styra in ett skott utifrån till 1-1 efter 04:07. Björklöven drar sedan på sig två utvisningar och Almtuna en men lagen kan inte utnyttja överlägena. Skotten är 10-5.

I andra perioden kan Björklöven göra 1-2 efter 23:23 genom Elliot Ekefjärd som snyggt placerar in pucken efter att Almtuna tappat pucken i egen zon. Gästerna får strax efter chansen med en man mer och skapar tryck men Almtuna reder ut det. Gästerna drar sedan på sig två utvisningar som går i varandra och Almtuna får spela fem mot tre i 1:28 men Björklöven rider ut anstormningen. Ny utvisning för Björklöven men inget mål här heller. När Björklöven är fulltaliga så kan Ossian Sjödin ta till vara på en retur framför mål och vi har 1-3 efter 38:46. Skotten är 15-8.

I de tredje perioden kan Ludvig Nilsson öka på Björklövens ledning i en kontring och det är 1-4 på tavlan efter 47:10. 07:40 drar Almtuna på sig två utvisningar i samma sekvens och Björklöven får spela fem mot tre i två minuter. Gästerna skapar ett tryck och har bland annat en ramträff och sekunderna efter att Almtuna blir fulltaliga så kan Oscar Kohlström sätta 1-5 högt efter 49:46. Almtuna tar timeout efter målet. Det hjälper dock inte för 50:56 kommer 1-6 genom Elliot Ekefjärd som därmed står för ett hattrick i matchen. 52:15 får Björklöven straff men den räddar Oliver Håkansson.

-Det är en match där vi startar väldigt bra och för matchen.Tyvärr är Björklöven mycket mer effektivare än oss. Det och en hel del slarv gör att dom får för bra lägen som gör att vi släpper in alldeles för många mål, säger Serhan Cicek.