Förlängningstorsk mot Södertälje
Publicerad: 2019-11-11
En dålig insats i den första perioden satte laget i ett 0-2 underläge. Det hämtades dock upp med betydligt bättre spel sedan ock kvitteringen till 2-2 kom med en minut kvar. Södertälje avgör sedan i förlängningens första anfall och tar med sig bonuspoängen.

Lagen känner på varandra inledningsvis och första chansen har gästerna efter slarv efter cirka 03:30 men Rosengren är med. Tålamod är något som båda lagen visar och det är inte så många heta chanser - det är gästerna som har fler än hemmalaget så långt. 10:01 kommer 0-1 genom Blomstrand som kan snappa upp en retur till höger om målet. Vid powerbreak strax efter målet är skotten 2-6.

13:01 drar Almtuna på sig en utvisning. Almtuna börjar bra och skapar halvchans i underläget innan Södertälje kan skapa tryck mot mål men Almtuna reder ut det hela. 0-2 kommer dock efter 16:18 genom Bengtsson som sätter ett dragskott från vänstersidan. Léman har ett skott efter tekning som inte alls är långt ifrån att slinka in bakom en överraskad Sahlin i Södertälje. men vi har 0-2 med oss in i paus och skotten är 5-11.

I inledningen av andra perioden har Almtuna ett tidigt bra läge och efter 22:34 får man också chansen i powerplay och 1-2 kommer efter 24:20 sedan Wiå kan trycka in pucken från nära håll. Almtuna fortsätter på ett bra sätt och skapar flest chanser. Sahlin får jobba i bortamålet. Södertälje tar timeout efter 29:21 när skotten är 8-1. Almtuna hinner skapa en bra chans till innan powerbreaket vid 30:14.

31:33 drar Almtuna på sig en utvisning men det städar Almtuna av enkelt. Södertälje har endast en bra chans och är knappt in i hemmalagets zon under utvisningen. Sedan är det Almtuna som skapar några bra chanser till kvittering. Södertälje sticker sedan fram och har ett vasst avslutNytt bra läge och skott för gästerna. Sista skottet är sedan hemmalagets. Skotten är 10-5.

Almtuna har en farlig styrning i inledningen av tredje perioden och en stund senare får hemmalaget också ett powerplay. Men Södertälje reder ut utvisningen. Hemmalaget har startat perioden bra och skapar chanser efter powerplayet också. Sedan sticker gästerna upp och får till några lägen utan att få till skott på mål. Almtuna jagar kvitteringen samtidigt som Södertälje inte vill blotta sig för mycket. Södertälje får en kanonchans men Rosengren är med och sedan vänder spelet och Almtuna skapar en bra chans där Sahlin är vaken. Vid powerbreaket 50:37 är skotten 6-3.

Efter powerbreaket följer en period med oorganiserat spel där gästerna lyckas försvara sig lite bättre än tidigare. Med ca 4 minuter kvar så lyckas Södertälje skapa ett tryck på hemmalaget men avsluten träffar inte mål. Almtuna tar ut Rosengren i ett sista försök att komma ikappofh då kan Harlestam trycka upp pucken högt till höger bakom Sahlin till 2-2 efter 59:00. Det rings på det hela men det döms mål. Hasa har sedan ett farligt skott i slutsekunderna men det hela går till förlängning. Skotten är 8-3.

Södertälje kan dock avgöra direkt i förlängningen. Han blir fri framför mål och drar Rosengren för att sätta dit 2-3 efter 60:17 i förlängningens första anfall. Skotten är 0-1 och totalt 23-20.