J20: Seger i serieepilogen
Publicerad: 2020-02-17
Junior
Seriesegern var redan klar men J20-killarna avslutade serien snyggt då man slog play off klara Nacka på bortaplan med uddamålet. När matchen var över så lös 2-3 på tavlan.

{!A}

Almtuna drar på sig en tidig utvisning men Nacka kan inte utnyttja sitt numerära överläge. Det blir istället Almtuna som öppnar målgörandet i matchen då Ludwig Vesterlund kan göra 0-1 efter 09:08. Almtuna har sedan ett powerplay man inte kan utnyttja och med knappa minuten kvar får Nacka chansen med en man mer igen. men det är 0-1 i paus och skotten är 8-12.

Nacka inleder med en man mer då utvisningen i slutet av första perioden följer med in i andra perioden men igen mål kommer. Sedan är det Almtuna som drar på sig tre utvisningar i rad men hemmalaget kan inte få hål på Oliver Håkansson. Jack Stjernqvist kan 37:04 utöka Almtunas ledning när han sätter 0-2. Skotten är 10-10.

I tredje perioden drar Altuna på sig en tidig utvisning igen och då kan Hugo Fritzell reducera till 1-2 efter 44:02 i överläget. Nacka drar strax efter på sig en utvisning dom också och då kan Hugo Lindman-Gustafsson sätta 1-3 i överläget. Historien upprepar sig när Almtuna strax efter drar på sig en utvisning för då kan Vladislav Pshenichnikov göra 2-3 efter 47:47 i numerärt överläge. Ny utvisning för Almtuna igen sedan men denna gång kan man hålla tätt bakåt. Man vinner därmed matchen med uddamålet. Skotten är 9-8 och totalt 27-30.

- Det var en svängig match ikväll. Bra i perioder och mindre bra vissa stunder. Riktigt skönt att vinna som avslutning på serien och gå in i play off med en bra känsla. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar oss mot Wings när play off 1 startar, säger Serhan Cicek.

Nu väntar play off 1 i kvalet till SuperElit där Almtuna ställs mot Wings.