En femetta i serieepilogen
Publicerad: 2021-11-27
J20-laget tar en femetta i grundseriespelets sista match - derbyt mot Wings, Arlanda. Man vinner serien efter 17 segrar av 18 möjliga - den enda förlusten kom på straffar. Man släpper endast ifrån sig 4 poäng totalt vilket är riktigt bra av killarna.

Hemmalaget reder ut ett numerärt underläge som kommer efter 04:40. Kalle Olhans-Lind ger sedan Almtuna ledningen med 1-0 efter 08:13. Sedan är det gästerna som reder ut ett numerärt underläge och lagen har 1-0 med sig in i pausvilan. Skotten är 8-7.

Dennis Björkman ökar på hemmalagets ledning till 2-0 efter 21:42. Sedan tickar tiden på innan Wings, Arlanda får chansen i numerärt överläge efter 27:00 men Anton Daneil fredar tillsammans med utespelarna målet från påhälsning.

Efter det så drar gästerna på sig en utvisning efter 30:09 och 31:43 är det hemmalaget som gör det samma men inget mål faller. Filip Andersson i gästernas mål fredar sitt mål perioden ut trots att Almtuna får spela powerplay de sista två minuterna också av perioden. Lagen har 2-0 med sig in i periodpaus. Skotten är 10-11.

Jesper Andersson kan efter 43:28 reducera till 2-1 för Wings, Arlanda och här tar Almtuna en timeout också. Kalle Olhans-Lind ökar sedan på till 3-1 för Almtuna efter 48:59 - hans andra mål i matchen. 4-1 kommer också efter 53:20 när Carl Danielsson hittar rätt bakom gästernas målvakt. Wings, Arlanda tar chansen att försöka komma närmare i målprotokollet efter 56:55 men det straffar sig direkt då Adrian Dipisa Lindeberg sätter slutresultatet 5-1 i det övergivna målet efter 56:59. Skotten är 11-6 i perioden och totalt 29-24.

Segern över Wings, Arlanda stänger första delen av seriespelet och Almtuna gick igenom seriespelet med 17 segrar och endast en förlust efter straffar - riktigt starkt av laget att ha fokus nog att vara med i samtliga matcher och inte dippa djupt en enda gång egentligen.

- En alldeles förträfflig lagseger från vår sida. Från första till sista minut. De gånger vi slarvar lite, står Anton Danell och gör magnifika räddningar. Jag är stolt över hur vi hjälper varandra och hur vi tar oss ur den korta period av matchen där vi ger bort initiativet. Vill även gratulera Kalle Olhans-Lind till hans första mål i Almtuna, säger Jimmy Anderström.

- Efter färdigspelad grundserie kan vi konstatera att vi vinner den - har lärt oss mycket om oss själva och vårt spel samt att vi nu har gemensam erfarenhet att prata om och utveckla. Vi tar ledigt imorgon, sen börjar arbetet med nästa del av säsongen på måndag.