Andra raka då serieledarna nollades
Publicerad: 2019-10-20
I en tight men snäll match kunde Almtuna nolla serieledande Björklöven och ta hem segern med matchens enda mål. Almtuna fick ner farten på gästerna och det skapades inte jättemycket de två första perioderna och när Björklöven jagade som mest i underläget så stod hela laget och Rosengren för en riktigt bra insats. Därmed togs andra raka segern hemma.

Vi får inte se några mål i den första perioden. Almtuna har ett powerplay men totalt sett så skapar gästande serieledarna Björklöven mest vilket även skotten 4-8 - och tid i anfallszon indikerar.

Det är fortsatt mållöst efter andra perioden och två lag som vaktar varandra bra. Almtuna börjar dock bäst medan Björklöven kommer tillbaka halvvägs in i perioden för att hemmalaget kommer igen på slutet igen. Almtuna är de som skapat mest i perioden och skotten på mål är 10-6 efter att ha varit 5-2 i powerbreak.

Den tredje perioden öppnas med ett läge för Almtuna och sedan ett par för Björklöven. Det blir dock Mårtensson som släcker målnollan i matchen efter 41:57 då han tar pucken i egen zon och trampar upp och förbi backen för att sedan sätta dit pucken bakom Pettersson i målet. Dödläget är definitivt brutet. Björklöven försöker men när inte försvaret är vägen så står Rosengren där hur lugn som helst och räddar. Ju längre matchen lider spelar Almtuna mer på försvar än att gå framåt samtidigt som gästerna blir mer och mer desperata i sitt spel.

På slutet plockar Björklöven ut målvakten och det blir stundtals massivt tryck mot Rosengren i Almtunas mål men han och laget reder ut det hela. Almtuna har två lägen att sätta 2-0 i öppen bur - närmast var Häggs försök som tar i utsidan av stolpen strax efter att gästerna lyft sin målvakt. Skotten är 7-15 och totalt 21-29.

Stort grattis till segern. -Tack, det var en väl genomförd defensiv match, säger Martin Gudmundsson.

Ni fick löven lite i säcken idag. Dom skapade inte så mycket fören i slutet. -Nej, Det var väl lite de första tio som de var lite hetare än oss. Men det visste vi om att dom skulle vara. Våran start var ju viktig idag, att vi skulle kunna hålla stången och hålla tillbaka dom lite. Där tycker jag sedan att vi börjar vrider om momentumet till oss, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Andra perioden var ju grymt bra från oss. Våran bästa andra period i år. Nu får vi inte utdelning där men en bra och stark individuell prestation av Tony gör sedan att vi kan vinna matchen på det målet. En grym laginsats och en bra taktiskt genomförd match från killarna. Vi tycker att det här är seriens bästa lag vi möter. En bra genomförd match som sagt. Bra att killarna får betalt för det jobb dom har lagt ner över tid också.

Dom gånger som Björklöven kom till riktigt bra lägen så var ju Rosengren hur lugn som helst. -Ja, stabil, lugn, skapar trygghet i försvaret till försvaret och gör en jättebra match. Som helhet så gör vi en kanonmatch som lag och laget och arbetsinsatsen ska hyllas. Det är så här vi måste se ut över tid för att vinna hockeymatcherna, avslutar Martin Gudmundsson.