J20: Första ronden i PO 2 till Almtuna
Publicerad: 2020-03-02
Junior
Den första ronden i giganternas kamp gick till Almtuna. Huddinge tog ledningen sent i första perioden men Almtuna kvitterade ännu senare i andra perioden och ryckte sedan i tredje perioden. Våra J20-killar kunde vända hem med en 4-1 seger och har nu hemmamatch på torsdag.

{!A}

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning men reder ut underläget. När det gått 12:11 tar Huddinge timeout. När klockan tickat fram till 19:30 kan Gustav Grahn sätta dit 1-0 för Huddinge bakom Oscar Leijon i Almtunas mål. Det är också resultatet lagen tar med sig in i pausvilan och skotten är 6-15.

I andra perioden får vi en dubbelutvisning efter 33:12 och spel fyra mot fyra men inget mål kommer. I den här perioden är det Almtuna som gör mål sent då Carl Aronsson kan kvittera till 1-1 efter 39:45. Skotten är 6-7.

Huddinge drar på sig en utvisning tidigt i tredje perioden och då kan Ludwig Vesterlund ge Almtuna ledningen med sitt 1-2 mål efter 44:31. Jack Sternqvist fyller sedan på med 1-3 efter 45:32 och man har därmed tagit ett bra grepp om matchen. Huddinge plockar ut målvakten i slutet och då kan Lukas Carlsson sätta 1-4 i öppen kasse. Skotten är 4-10 och totalt 16-32.

Första ronden i giganternas kamp gick med andra ord till Almtuna. Noterbart är att i serien vann Almtuna tre av fyra möten mellan lagen 4-2, 4-1 och 3-2. Den enda segern Huddinge tog var med 2-1 i Gränbyhallen där nästa match spelas på torsdag. Ta er till hallen då och heja fram killarna.

Vi uppdaterar ed eventuell tränarkommentar senare.