J18 vinner mot Sollentuna
Publicerad: 2021-10-07
Junior
J18-laget tar ikväll sin fjärde raka seger. Man slår Sollentuna med övertygande 9-3 och är fortsatt obesegrade.

Bilden: Arkivbild

Liam Pettersson öppnar målskyttet efter 06.17 i den första perioden då han sätter 1-0 bakom Sollentunas målvakt Viktor Holmström. När gästerna sedan drar på sig ny utvisning kan Liam Pettersson även sätta sitt andra mål efter 12:51 och 2-0 är ett faktum. Mai Crnkic ökar på till 3-0 för Almtuna efter 16:03 och Ludwig Andersson spikar periodsiffrorna 4-0 efter 19:03. Skotten är 16-5.

I andra perioden kan Sollentuna reducera till 4-1 efter 25:54 genom Alex Falk. Men Almtuna ökar sedan på till 5-1 genom Jesper Valente efter 28:11. Sollentuna kan inte utnyttja ett numerärt överläge med drygt halva matchen spelad och i slutsekunderna drar sedan gästerna på sig en utvisning men det är fortsatt 5-1 efter två perioder och skotten är 10-9.

I tredje perioden börjar Almtuna med en man mer på isen men reder ut det hela ganska enkelt. Sedan kan Sollentuna sticka upp och göra 5-2 genom Darels Uljanskis efter 42:36 från nära håll framför målvakten Viggo Boston. När Almtuna får sin tredje chans med en man mer så kommer 6-2 genom Filip Ekberg efter 49:25. Direkt på tekning kommer man sedan upp i anfall och ett rappt skott av Erik Östling sitter för 7-2 efter 49:36. Carl Leijon fyller på med ett nytt snabbt mål då han sätter 8-2 efter 50:17. Tre mål på mindre än en minut med andra ord.

52:18 drar hemmalaget på sig en utvisning och 54:09 ytterligare en utvisning och med 6 sekunder kvar av den senare - 56:03 kan Sollentunas Gustav Carlstelius reducera till 8-3. Almtunas kan sedan Carl Leijon efter 57:53 öka på till 9-3 vilket också blir slutresultatet. Skotten i tredje perioden är 8-9 och totalt vinner Almtuna skotten med 34-23.