Dam: AIK tog en storseger
Publicerad: 2019-02-06
Dam
Våra damer mötte AIKs Damer på bortaplan och fick vända hem med en stor förlust i bagaget. Hemmalaget avgjorde matchen i mittenakten och kunde till slut inkasserar en 8-2 seger.

Hemmalaget kunde göra 1-0 genom Linéa Bäckman efter 15:29 och några minuter senare redde man ut ett numerärt underläge. Med endast 19 sekunder kvar av perioden fick AIK ett psykologiskt viktigt mål som Julia Perjus stod för och man kunde gå till pausvila med 2-0. Skotten är 7-6.

I mittenakten får Almtuna chansen med en man mer men hemmalaget reder ut det underläget också. Istället kan Beatrice Johansson reducera till 2-1 efter 29:05. Men AIK svarar snabbt då Felicia Nordlund gör både 3-1 efter 29:38 och 4-1 efter 31:05. Julia Perjus vill inte vara sämre och gör även hon sitt andra mål i matchen efter 36:39 till 5-1 och sedan ökar Vilma Nilsson på till 6-1 efter 38:37. Matchen är så klart avgjord här och skotten är 11-5.

I tredje perioden så kan Linnéa Bäckman göra 7-1 efter 45:05 och ansluter sig därmed också till tvåmåls skyttarna i matchen. Dit sällar sig även Almtunas Beatrice Johansson 48:03 då hon reducerar till 7-2. Hanna Westerlund fastställer slutresultatet 8-2 efter 53:17. Almtuna reder också ut en utvisning innan matchen är över. Skotten är 11-8 och totalt 29-19.