Dramatik vid förlängningseger
Publicerad: 2021-02-08
Herr
Det blev ett dramatiskt slut i kvällens match. Almtuna såg ut att gå mot seger och tre poäng men Modo kvitterar med 1,8 sekunder kvar och tar matchen till förlängning. Där avgör lånet och tidigare Modo-spelaren Johan Eriksson med sitt andra mål för kvällen.

Almtuna får en kanonstart då Emil Berglund gör 1-0 efter 00:28. Norbäck tar pucken efter en retur och passar från höger till vänster där Berglund kan sätta pucken bakom Peters i Modos kasse. Modo kommer sedan igen direkt och är uppe och testar Andrén ett par gånger.

1-1 kommer också efter 04:51 genom Åhström som tar tillvara på en retur från nära håll där Andrén nog trodde att han hade pucken. Almtuna drar på sig en utvisning efter 06:53 och då kan Modos Jelvert från slottet sätta 1-2 bakom Andrén. Modo fortsätter sedan skapa chanser och tryck mot Almtunas mål och vid powerbreak efter 11:48 är skotten 4-11.

Med knappa 7 minuter kvar stickar Almtuna upp och skapar en chans och retur på den. Modo drar på sig en utvisning efter 16:34 och Almtuna har några bra chanser men Modo reder ut det. Vi har 1-2 med oss in i paus och skotten är 13-12.

Almtuna startar piggt och bland annat har Eriksson fritt läge framför Peters som dock räddar. Sedan kommer Modo upp och spara några lägen. Tiden rinner på och efter 29:43 drar Almtuna på sig en utvisning men man reder ut det på ett bra sätt. Vid powerbreak efter 32:19 är skotten 6-5.

Sedan är det Modos tur att dra på sig en utvisning efter 34:00 och hemmalaget skapar några lägen men gästerna reder ut underläget. Almtuna fortsätter att ligga på efteråt och skapar några lägen. Men det kommer inget mål i perioden och vi har fortsatt 1-2 efter andra perioden. Skotten är 11-8.

Gästerna drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden men reder ut underläget. Man skapar också en bra chans när man har tryck i Almtunas zon. Almtuna bryter i egen zon och spelar upp till Liljendahl som fri med Peters i Modos mål inte gör något misstag och vi har 2-2 efter 46:13. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning efter 46:55 men man reder ut stormen från gästerna. Spelet rullar sedan på och vid powerbreak efter 52:58 är skotten 7-5.

Modo drar på sig en utvisning efter 54:01 och Almtuna tar då timeout. Då kommer 3-2 genom Eriksson efter 55:29. Han smyger upp mot vänstra stolpen och får ett pass av Mellberg som skär igenom från höger sida och kan skjuta in pucken bakom Peters.

Almtuna drar sedan på sig en utvisning 56:50 och Modo tar timeout då men Modo drar i sin tur på sig en utvisning 57:40 och det blir spel fyra mot fyra i 1.10 innan Almtuna drar på sig en ny utvisning 58:44. Modo tar ut Peters här.

Just när Modo är fulltaliga så drar man på sig en ny utvisning för slag mot Andrén. Tekning med 12 sekunder kvar i Modos zon och hemmalaget börjar känna segersötman men med 1,8 sekunder kvar skjuter Mikkelson - en halvmiss som han får tillbaka pucken på och då sitter skottet högt bakom Andrén till 3-3. Surt för hemmalaget så klart. Skotten i perioden är 13-9.

Almtuna spelar fyra mot tre i förlängningen och efter 60:57 kan Johan Eriksson avgöra med ett skott från höger som sitter bakom Peters i Modos mål. Almtuna tar därmed sin första bonuspoäng för säsongen. Skotten är 2-0 och totalt 39-29.

Dramatik i kubik på slutet av matchen med flera utvisningar och den sena kvitteringen och att det sedan är tidigare Modo-spelaren Johan Eriksson som avgör med sitt andra mål för kvällen gör det inte mindre dramatiskt. Två viktiga poäng in på kontot trots allt.