Wow, vilket målkalas
Publicerad: 2020-12-04
Från målsnålt till målkalas på tre dagar. Ja, kvällens match var helt annorlunda än den i onsdags mot Vita Hästen. Den här gången bjöds vi på 13 mål då Almtuna van med 8-5.

Början av matchen såg lite lika ut som det inleds i onsdags. Vita Hästen lite bättre och det känns som att det kan bli en målsnål match ikväll också. Det blir Almtuna som öppnar målskyttet efter 12:43 då Johansson styr in 1-0. Gästerna kan sedan vända på steken med två mål av Degerstedt och Holmström - även det styrningar som resulterar. Skotten i perioden är 5-11 och det känns som en rättvis ledning.

I andra perioden kommer Almtuna ut och vänder tillbaka snabbt. Först är det Carenfelt som är framme och trycker in en retur från nära håll till 2-2 efter 22:49 i powerplay. 23:22 är det sedan Norbäck som sätter 3-2. Åsell som gjorde comeback efter avstängning kan sedan sätta 4-2 26:42 då han är ren framför målet och Pohjanoksa är överspelad. Ett riktigt snyggt hockeymål.

Vita Hästen tar timeout och det hjälper då gästernas Karlberg kan sätta 4-3 efter 29:04 i en lite rörig situation. Men när Vita Hästen sedan drar på sig en utvisning så kan Almtuna öka på till 5-3 genom Söderlund - snyggt framspelad av Mellberg kan han ren i slottet sätta pucken. Almtuna reder ut ett boxplay och i slutsekunderna under en avvaktande utvisning för gästerna så drar Almtuna på sig ett matchstraff som kommer rendera i avstängning då rubriceringen är match penalty. Skotten i perioden är 10-9.

Tredje perioden startar i spel fyra mot fyra och då trampar Haag runt kassen och sätter 6-3 bakom Pohjanoksa efter 41:21 - ett viktigt mål. Almtuna åker sedan på en utvisning och får även en för snack efter en till synes klockren tackling. Då kan Vita Hästens Fish från nära håll reducera till 6-4. Almtuna får fortsätta med två man mindre men reder ut det hela. Almtuna ökar sedan på till 7-4 genom Marcus Karlström som hittar nätmaskorna högt bakom gästernas målvakt.

Almtuna har sedan en bra period men så kan Vita Hästen reducera till 7-5 58:39 sedan hemmalaget inte sorterat in alla spelare och degerstedt som glider fram till höger får passet och öppet mål. Nu tar gästerna ut målvakten i ett sista försök men då kan till slut Liljendahl fastställa slutresultatet 8-5 i öppen kasse efter 59:11. Skotten är 9-15 och totalt 24-35.

Hela åtta mål på 24 skott för Almtuna och åtta olika målskyttar - vilken utdelning. Det är en match som bjuder på det mesta ikväll när Almtuna tar andra raka segern över Vita Hästen på tre dagar. Nu väntar träning i morgon lördag och ny hemmamatch mot Björklöven på söndag - ett Björklöven som fick se sig besegrade av Kristianstad på straffar ikväll.

Bilder Foto: Johnny Andersson