J20: Andraplatsen säkrad
Publicerad: 2019-02-14
Våra J20-killar slog idag tillbaka gästande Nyköping relativt enkelt i en match som slutade 5-2. I och med segern så säkrade laget andraplatsen i serien vilket ger hemmaplansfördel i en eventuellt avgörande match i play off 1 mot serietrean Nacka.

William Berntö ger Almtuna ledningen med 1-0 efter 07:13 och när man får spela i numerärt överläge några minuter senare så kan Oliver Gabay sätta 2-0 efter 10:51. Nyköping svarar direkt på det då Robin Karlsson kan göra 2-1 efter 11:20. Almtuna får en chans till i numerärt överläge men det blir inga fler mål i perioden där skotten är 15-4.

Nyköping drar på sig en tidig utvisning i mittenakten och det utnyttjar hemmalaget då Martin Tyllander 21:34 sätter 3-1 bakom gästernas målvakt Elof Linnersten. Nyköping får chansen med en man mer strax efter men Almtuna reder ut det. efter 31:14 kan istället Oliver Gabay med sitt andra mål för kvällen öka på till 4-1 för hemmalaget. Nyköping får en ny chans med en man mer men lyckas inte få in någon puck bakom Oliver Håkansson i Almtunas mål - istället kan Edvin Jarmstad öka på hemmalagets ledning till 5-1 36:53 bara 12 sekunder efter att man blivit fulltaliga. Med knappa minuten kvar så drar Nyköping på sig en utvisning som sedan följer med in i tredje perioden. Skotten är 14-6.

Gästerna reder ut kvarvarande tid av sin utvisning. Båda lagen reder sedan ut varsitt boxplay innan gästande Nyköping kan fastställa slutresultatet 5-2 58:18 genom Cornelis Cilthe i powerplay. Det kändes i tredje perioden som att Almtuna hade avgjort matchen och spelkvaliteten sjönk också här samtidigt som det blev lite heta känslor ute på isen emellanåt. Skotten är 10-7 och totalt 39-17.

Almtuna har nu säkrat andra platsen i tabellen med en omgång kvar. Det ger hemmaplansfördel i en eventuellt avgörande match i Play Off 1 som spelas mot serietrean Nacka. Just Nacka möter man för övrigt i sista omgången på bortaplan så lagen får känna lite på varandra en sista gång innan slutspelets allvar sätter igång.

Rent teoretiskt skulle Almtuna kunna vinna serien men då krävs att man själva vinner mot Nacka samtidigt som Huddinge måste förlora sina två kvarvarande matcher i ordinarie tid. Dessutom ska Almtuna ta in deras försprång i målskillnad - 6 mål. Huddinge har kvar att möta seriejumbon Värmdö och slutspelsjagande Wings och det ska nog mycket till för att Huddinge inte ska säkra seriesegern på lördag mot Värmdö.