Riktigt skön seger
Publicerad: 2020-12-02
Det var nästan fyra år sedan Almtuna vann i Himmelstalundshallen men ikväll kunde man få jubla och vända hem med en riktigt skön seger i bagaget. Segersiffrorna skrevs till 2-1 i en match där det hårda jobbet och defensiven blev segervapnet.

Det är hemmalaget som tar ett litet grepp om matchen inledningsvis. Man har en stolpträff på ett skott utifrån efter cirka 02:40. Det är dock få heta chanser inledningsvis. Almtuna kommer in mer i matchen efter ett tag och har sitt första skott på mål efter cirka 8 minuter. Vid powerbreak 12:02 är skotten 3-3.

Fortsatt få riktigt heta chanser men Liljendahl får en fin chans gratis nära mål 13:40 men Pohjanoksa i hemmakassen är vaken. 15:55 drar Vita Hästen på sig en utvisning men hemmalaget reder ut det relativt enkelt. Det blir inga mål i den första perioden och skotten är 6-6.

Vita Hästen inleder även andra perioden bäst men så trampar Norbäck sig förbi sin försvarare till vänster i en spelvändning och stänker in 0-1 i bortre hörnet efter 21:22. Spelet böljar och båda lagen får lägen om än inte jätteheta chanser. Almtuna skapar några bra lägen efter cirka 28.30 men inget mål kommer. Det fortsätter att bölja fram och tillbaka. Vid powerbreak 32:14 är skotten 4-6.

Lindström och Hanses avvärjer ett bra läge för Vita Hästen efter drygt 33 minuter. Almtuna drar på sig en utvisning när hemmalaget skapar tryck i Almtunas zon. Man drar även på sig en till för snack. I numerära överlägets första utvisning så kommer 1-1 34:41 genom Fish som styr in pucken efter ett skott utifrån. Hemmalaget får fortsätta i numerärt överläge men Almtuna kan reda ut det denna gång. 1-2 kommer efter 38:01 då Lindström lägger på mål från blå och Harlestam styr in pucken. Det rings på det hela för att säkerställa att det inte är hög klubba och efter lång videogranskning godkänns målet. Vi har 1-2 med oss in i periodpaus och skotten är 11-9.

Åter igen startar hemmalaget bäst och 41:18 drar Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut. 46:15 dra gästerna på sig en ny utvisning men reder även ut detta. Vid powerbreak efter 53:42 är skotten 5-2.

Vita Hästen försöker gå för en kvittering samtidigt som Almtuna mer och mer spelar på sin ledning. 55:36 drar Vita Hästen på sig en utvisning framför Almtunas mål. Då tar Almtuna timeout. Ett powerplay där Almtuna ser ut att inte vilja gå bort sig mer än att gå för ett avgörande. När Vita Hästen är fulltaliga så tar man ut målvakten i ett försök att komma ikapp. Hemmalaget tar också timeout 58:21. Berglund lägger pucken i stolpen på det öppna målet när man kommer upp i anfallszon med dryga minuten kvar. 59:52 drar Almtuna på sig en utvisning men man rider ut de sista sekunderna och vinner med 2-1. Skotten är 7-2 och totalt 24-17.

Almtuna tar sin första seger i tävlingssammanhang på bortaplan mot Vita Hästen sedan 2017-01-22. Man gör en riktigt bra bortamatch där defensiven och det hårda jobbet gick före anfallslusta. Nu blir det en skön hemresa och så väntar returmötet mot Vita Hästen hemma på fredag.