J18: Seger borta mot Lidingö
Publicerad: 2019-10-20
Det var intressant att se hur J18-laget skulle agera efter senaste matchen som inte var bra ur deras synvinkel. Det slutade med en viktig seger för Almtuna då Lidingö ju låg före i tabellen på sista slutspelsplats.

Almtuna får två tidiga chanser i powerplay utan att kunna få pucken i mål bakom Josef Nermecek i Lidingös mål. 0-1 kommer istället efter 08:41 genom Richard Nilsson Sahlin. Nytt powerplay för Almtuna sedan men 0-1 står sig perioden ut. Skotten i perioden är 6-22.

Richard Nilsson Sahlin ökar på Almtunas ledning till 0-2 redan efter 21:02 i andra perioden. Sedan har man fyra raka powerplay utan att få in pucken i mål. 34:45 kan så Emil Olsson i spel fem mot fem göra 0-3. Ytterligare ett powerplay blir resultatlöst för Almtuna och det står bara 0-3 inför tredje perioden. Skotten är 4-24.

I den tredje perioden drar Lidingö på sig ett matchstraff men fem minuters powerplay blir resultatlöst för gästerna. Lidingö får sedan en chans i spel med en man mer men inget mål här. 1-3 kommer istället efter 57:31 genom Jakub Altrichter då Lidingö tagit ut målvakten i ett försök att jaga ikapp Almtuna i målprotokollet. Närmare än så kommer dock inte hemmalaget och Almtuna tar med sig alla tre poängen till Uppsala. Skotten är 15-11 och totalt 25-57.

-Revanschen kom! Och det rejält. Vi körde över Lidingö och spelade vår bästa hockey idag. Efter senaste plumpen så svarade vi upp rejält och spelade en grym hockey igen. Nästa fråga blir om vi kan hålla i detta, säger Kalle Björklund.