Offensiv back lånas in
Publicerad: 2018-08-13

Almtuna lånar offensivt skicklig back från SHL-laget Djurgården. Simon Johansson -99 har meriter från J19- och J20-landslagsspel.

Juniorlandslags meriterade Simon Johansson 19 år 183 cm 84 kg och högerskytt lånas in från Djurgården. Intentionen är att lånet skall gälla över hela säsongen. Simon draftades av NHL-laget Minnesota Wilds i den femte rundan som 148:e spelare totalt i 2018 års draft. Han är en offensivt skicklig back och kan med fördel bland annat användas i powerplay. 

Johansson har representerat Sverige på J19-nivå samt nyligen också på J20-nivå då J20-landslaget deltog i en turnering i Kanada. Då stod han för 2 (1-1) poäng på 4 matcher. Förra säsongen fick han förutom spel i Djurgårdens J20-SuperElit även testa på spel i SHL och fanns då med i truppen vid 8 matchtillfällen med en speltid på 5:21 per match och gjorde 1 mål. I SuperElit stod han för 36 (16-20) poäng på 43 matcher.

Simon Johansson kommer att spela med nummer 10 på sin tröja.

-Simon är en ung lovande back med styrkor i det offensiva spelet. Han har ett bra spelsinne och skott. Det är helt klart en spännande spelare, han är högerfattad och passar in i den profil som vi sökt en tid på backsidan, säger Björn Danielsson.

Välkommen till Almtuna Simon Johansson

Se en intervju med Simon Johansson på DIF TV



 

Webbredaktionen Peter Tjern