Förlängningsseger mot Huddinge
Publicerad: 2021-11-25
Vårat J18-lag kunde efter kvällens match vända hem från Huddinge med två poäng i bagaget. Det stod 2-2 vid 60 minuters spel och sedan kunde sätta sin andra puck i mål för kvällen och avgöra matchen.

Hemmalaget Huddinge tar ledningen med 1-0 genom Albin Grahn efter 09:15. I slutet av perioden så drar Huddinge sedan på sig två utvisningar tätt efter varandra och dessa följer med in i andra perioden. Skotten är 10-14.

Almtuna inleder perioden i spel fem mot tre och efter 20:50 så kvitterar Filip Ekberg till 1-1 med två man mer på isen. Det kommer inga fler mål i denna period där Almtuna får försvara sig med en man mindre vid två tillfällen då ställningen är 1-1. Skotten är 13-16.

Den tredje perioden ger oss i Almtuna först ett powerplay som vi inte lyckas utnyttja. Sedan kan Viktor Thures och laget freda det egna målet i numerärt underläge också innan Leo Krantz ger oss ledningen igen med sitt 1-2 mål efter 53:25. I samma sekvens så drar vi på oss en utvisning. Huddinge drar också på sig en utvisning strax efter. I spel fyra mot fyra så kan Oskar Jungarve kvittera till 2-2 för hemmalagets räkning. Det är också resultatet efter 60 minuters spel. Skotten är 10-15.

I förlängningen så tickar klockan fram till 61:51 då Leo Krantz blir matchhjälte med sitt 2-3 mål. Skotten här är 3-1 till hemmalaget men totalt är skotten 36-46 i Almtunas favör.

- Det är en tuff match från start. Jämt hela vägen och två lag som integer varandra utrymme för några farligare lägen. Men återigen visar vi styrka i tre mot tre spelet och avgör, säger André Kallenberg.