Dam: Förlust mot Södertälje
Publicerad: 2020-01-08
Dam
Damlaget kunde inte sno med sig någon poäng hem i matchen mot topplaget Södertälje. Hemmalaget vann med 3-0.

I den första perioden får Almtuna ett tidigt powerplay som man dock inte kan utnyttja. Södertälje kan i senare delen av perioden ta ett starkt grepp om matchen via två inom 22 sekunder. 1-0 kommer 16.18 genom Pandora Nåtby och 2-0 gör Sandra Halldén efter 16:40. Skotten är 17-4.

_-En bra started högt tempo där vi försvarar oss bra och får några kontringar. Men i 16:e minuten lyckas Södertälje göra 1-0 då vi blir lite stillastående. 2-0 kommer i bytet direkt efter, säger Tom Holén.

Den andra perioden bjuder på ett powerplay i var för lagen men de kan inte utnyttja dessa och det är fortsatt 2-0 till hemmalaget. Skotten är 18-6.

_-En jämnare period där båda lagen spelar bra. Flera chanser åt båda hållen men inga mål, säger Tom Holén.

I den tredje perioden drar Almtuna på sig två utvisningar och vid andra tillfället kommer 3-0. Det är Beatrice Hjälm som efter 59:08 gör målet - i samma sekund som Almtuna blir fulltaliga. Skotten i perioden är 16-1 och totalt 51-11.

_-Återigen en jämn period med bra spel där vi försöker reducera. men vi åker på några utvisningar som ger Södertälje övertag och dom lyckas göra 3-0. En bra start på det nya året av laget ändå, avslutar Tom Holén.