Tränarpar klara för Damlaget

14 juli 2019 15:45
Dam

Det är klart att Tom Holén och Harri Mannström fortsätter som tränare för Damlaget även kommande säsong. Redaktionen fick en liten pratstund med Harri Mannström.


Damlaget hamnade för visso på sjunde plats i DamEttan Östra även den gångna säsongen - men man gjorde klara framsteg jämfört med säsongen innan. Man tog till exempel 7 poäng mer än föregående säsong och kanske framför allt så visade man att man kunde störa topplagen på ett annat sätt säsongen som gick.

Till nästa säsong är det nu klart att Tom Holén och Harri Mannström fortsätter som tränare för laget.

Du och Tom har nu gett klartecken att ni fortsätter att träna Damlaget - Hur ser du på det?
-Jag ser fram emot att få fortsätta vara med och träna och coacha damerna. Det känns riktigt kul och inspirerande, säger Harri Mannström.

Ni tog steg framåt säsongen som var om man jämför med för två säsonger sedan.
-Absolut och vi ska förhoppningsvis kunna plocka ur tjejerna deras bästa så att vi tar fler steg framåt framöver. Få dom att våga lita på sig själva och förstå vad dom verkligen kan - för det visade dom under många matcher och även träningar under förra säsongen. Tittar dom i backspegeln nu så hoppas jag att dom hittar dom här godbitarna som dom visade förra säsongen, säger Harri Mannström

Förutsättningarna för damerna har gradvis förbättrats de senaste säsongerna och förhoppningsvis kommer lite bitar falla på plats framöver som hjälper damerna än mer.
-Vi har tagit små steg framåt på många sätt och fått förbättrade förutsättningar allt eftersom och där har vi fått bra stöttning av klubben och tjejerna själva. Faller bitarna på plats i en upphandling som föreningen har så blir det ytterligare en bra förutsättning för att tjejerna ska lyckas höja sig än mer framöver, avslutar Harri Mannström utan att nämna exakt vad det handlar om.

Vecka 33 måndag morgon startar Damerna upp sin gemensamma träning igen och hemsidan kommer att försöka få till en träff med tränarna någon gång i augusti. Då är förhoppningsvis mer klart kring vilken trupp man kommer att ha och föreningens upphandling är förhoppningsvis också i hamn för tjejernas räkning.