Vinst i tredje raka förlängningsmatchen
Publicerad: 2019-08-23
Tredje gången gillt - ja så blev det då Almtuna vann efter förlängning mot Väsby ikväll. Det var nämligen tredje matchen i rad som stod oavgjort vid ordinarie tids slut och de två tidigare matcherna har man sedan förlorat - Västerås och Timrå. Denna gång vann man med 2-1 sedan Haag och Karlström stått för målen.

Väsby var det lag som såg klart hungrigast ut från start och de kopplade ett grepp tidigt sedan Pontus Karlsson förvaltat ett friläge efter 01:38 på bästa sätt och sätter 0-1 pucken bakom Rosengren. Gästerna fortsätter att vara det lag som har mest grepp om första perioden och ledningen känns rättvis även om skotten är 10-4.

Vi får inte se några mål i den andra perioden men Almtuna kommer ut lite bättre inledningsvis - Väsby kommer igen lite i mittdelen av perioden men det faller alltså inga mål här och skotten är 13-4.

I den tredje perioden kommer hemmalaget ut än bättre än i mittenakten och kopplar ett grepp om matchen. Tränarna hade också vaskat om i kedjorna här - förmodligen för att ge laget ett ”wake up call”. 54:39 ger det till slut utdelning då Haag kan kvittera till 1-1 - hans femte kasse på fyra spelade matcher. 1-1 är också slutresultatet efter 60 minuters spel även om båda lagen hade sina chanser till fler mål. Skotten är 10-6 och det går till förlängning.

I förlängningens tre mot tre spel kan sedan Karlström smyga in framför mål och serveras pucken av Haag och skjuta segern till Almtuna efter 64:07. Skotten i förlängningen är 4-3 och totalt 37-17.

Victor Aronsson var tänkt att vara med i kvällens match men han fick avstå då han fortfarande har lite känningar och man vill inte riskera något. Backbesättningen bestod därför av Hasa - Karlström, Belov - Lindman Gustafsson och Nyström - Hedström.