Sviten är intakt
Publicerad: 2020-01-08
Herr
Almtuna vinner efter straffar hemma mot Västerås ikväll. Det är en match som kanske borde varit avgjord efter två perioder till hemmalagets fördel sett till chanser men Kruse höll kvar gästerna i matchen. Segern innebär att sviten hemma mot Aros-bröderna är intakt och uppe i 8 raka matcher nu.

{!A}
{!B}

Almtuna startar bra och efter 55 sekunder har Haag ett friläge som dock Kruse i gästernas mål räddar. Inte långt efter det får Fakt ett fint läge då han smiter mellan backarna men avslutar med backhand utanför. efter 02:55 får Västerås Tester ett fritt läge från höger men Arntzen i Almtunas mål räddar. 05:40 kommer Svensson i bra läge men avslutet täcks av Västerås Hagman. efter den inledningen så lugnar det ner sig lite vad gäller bra lägen. 07.57 drar Västerås på sig en utvisning Med 29 sekunder kvar drar gästerna på sig en ny utvisning och det blir spel fem mot tre för hemmalaget. Det läget reder dock gästerna ut bra liksom resterande tid med en man mindre. 1-0 kommer dock sedan efter 11:49 genom Fakt som kan slår in pucken framför målet. Vid powerbreak drar Almtuna på sig en utvisning. Skotten är här 7-2.

Almtuna reder ut underläget på ett bra sätt. 15:40 kommer Mårtensson i ett bra läge till vänster men Kruse plockar avslutet.17:38 kastar Almtuna pucken på mål och det är inte långt bort att den smiter in. På slutet har Västerås ett läge två mot två som hemmalaget dock avvärjer. Med 10 sekunder kvar så ringer domarna på chansen då Almtuna slänger in pucken på mål och det tar lång tid - för lång tid innan man kommer till beslut. skotten är 9-6.

Gästerna kommer ut starkt i andra perioden och skapar några lägen. Men Almtunas Wiå sticker emellan med ett fritt läge och i sedan böljar det då Västerås får ett fritt läge och Almtuna ett två mott ett läge. 24:30 så har Harlestam ett bra läge framför mål som Kruse räddar. 13:37 får Liljendahl ett fritt läge men skottet tar i utsidan av stolpen. Almtuna har en bra period här men gästerna sticker upp och skapar en bra chans med knappa 28 minuter spelade. 2-0 kommer sedan efter 28:10 genom Haag som är framme på en retur och lirkar in pucken bakom Kruse. Vid powerbreak drar Almtuna på sig en utvisning. Skotten är 8-4.

Med 13 sekunder kvar i överläge får Västerås Johansson pucken ren framför mål och kan sätta 2-1 - tiden är 32:40. Det är en puck som Arntzen ser ut att gräma sig för att han släpper in Almtuna har en farlig styrning som går just utanför lite senare. 36:22 kvar har Haag fritt läge men Kruse räddar. Åsell har sedan också ett fint läge som Kruse räddar. Västerås drar på sig en utvisning i offensiv zon efter 37:40 och Almtuna ligger på i överläget men Västerås fredar sitt mål. lagen har 2-1 med sig in i pausen och skotten är 20-8.

Västerås har första läget i tredje perioden och Almtuna drar på sig en utvisning efter 41:42 och gästerna ligger på i anfallszon men Almtuna krigar bra och endast ett skott från dålig vinkel når fram till Arntzen i målet. Wikman får ett friläge efter drygt 44 minuter som Arntzen räddar. Ny utvisning för Almtuna efter 46:24 men Almtuna krigar åter igen bra i underläget och reder ut det hela. Gästerna ligger på bra i Almtunas zon och hemmalaget får försvara sig. Skotten är 1-6 vid powerbreak.

Åsell har en omställning där Kruse kan rädda - spelet vänder och då kan Eriksson sätta 2-2 i krysset bakom Arntzen efter 51:33. Lagen har sedan något läge i var innan Västerås drar på sig en utvisning efter 56:21 men Västerås reder ut underläget. Almtuna skapar några lägen med knappa minuten kvar men det står 2-2 efter 60 minuter. Skotten är 7-10.

I förlängningen har Västerås friläge med knappa 2 minuter kvar men Arntzen är med och även på ett två mot två läge med 43 sekunder kvar. På tekningen efter så räddar Arntzen ett skott som tar illa men han reser sig efter ett tag. Belov har med 14 sekunder kvar ett avslut som Kruse räddar och matchen går till straffavgörande. Skotten är 1-3.

I straffläggningen blir Marcus Karlström som är den enda som sätter sin straff hjälte tillsammans med Arntzen. Almtuna vinner med 3-2 och skotten är totalt 38-27.