J18: Tungt fall mot Täby
Publicerad: 2019-10-17
J18-laget tog ikväll emot Täby hemma och det slutade i ett tungt fall. Gästerna vann varje period och när matchen var över lös 2-6 på tavlan.

Täbys Adrian Dipisa Lindberg kan göra 0-1 efter 04:33 och det är också ställningen i paus. Gästerna hade även ett powerplay som Almtuna dock redde ut. Skotten i den inledande perioden är 7-3.

Direkt i inledningen av andra perioden drar Almtuna på sig en ny utvisning och då kan Täbys Love Lindquist öka på gästernas ledning i det numerära överläget - 0-2 efter 21:26. Almtuna får en bra chans att komma tillbaka då Täby strax efter målet drar på sig två utvisningar i tät följd men Täby fredar sig.

När så Almtuna drar på sig en utvisning igen så kan Adran Dipista Lindberg sätta 0-3 efter 30:39 i överläget. Här byter Almtuna målvakt. Ett hopp väcks för hemmalaget när Rasmus Hahnebeck 33:52 reducerar till 1-3. Men mer mål i perioden kommer inte - skotten är 12-8.

Redan 41:20 alldeles i början av tredje perioden kommer sedan 1-4 genom Täbys Hannes Hellberg. Nytt hopp om poäng väcks då Didrik Lif gör 2-4 i powerplay efter 47:42. Men Täby svarar 51:11 då Adam Widell gör 2-5. Almtuna tar i ett sista försök ut målvakten men då kan gästernas William Ekendahl fastställa slutresultatet 2-6 i den tomma buren 58:41. Matchen avslutas med gruff och 2 utvisningar i var till lagen. Skotten är 13-10 och totalt 32-21.

-Att vi åter igen startar en match svagt och inte får grepp om matchen är en ledarfråga. Det är mitt ansvar att se till att våra spelare är väl förberedda och påslagna för match, säger Kalle Björklund och fortsätter sedan: -Det som sker nu är inte ok! Vi spelar inte i närheten av den nivå vi kan spela på och detta kommer att bli en rejäl utmaningför oss att rätta till. Nu är det ner i källaren och grävasom gäller för alla inblandade.