Dam: Seriesuveränen vann bara med 2-0
Publicerad: 2020-02-09
Dam
Almtunas damer ställdes inför tuffaste möjliga motstånd idag då man mötte seriesuveränen Haninge Anchors på bortaplan. Hemmalaget vann men bara med 2-0 - båda målen i den första perioden.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Maria Lindberg kan istället ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter 07:34. När gästerna får chansen i powerplay kan Emma Rydlund istället ge hemmalaget ledningen med 2-0 efter 10:15 i underläge. Almtuna drar på sig ytterligare en utvisning men vi får inga fler mål i perioden. Skotten är 17-3.

I andra perioden drar först Almtuna på sig en utvisning efter 27:14 och sedan är det Haninges tur att ta en utvisning efter 28:19. Men det kommer inga mål i perioden där skotten är 25-2.

I den tredje perioden har laget varsitt powerplay men inte heller här kan något av lagen hitta nätmaskorna bakom de bägge målvakterna. Seriesuveränen Haninge Anchors vinner därmed matchen med 2-0. Skotten är 25-2 och totalt 67-7.

Nu återstår en match för våra damer i årets seriespel och även den matchen spelas på bortaplan där man möter serietvåan Södertälje.

Vi uppdaterar med eventuell tränarkommentarer senare.