J18: Djurgården starkast i seriefinalen
Publicerad: 2020-01-30
Det var en liten seriefinal i Gränbyhallen ikväll då J18-killarna mötte Djurgården. Det var länge målsnålt och jämt men till slut kunde gästerna avgöra i öppen kasse och vända hem med en 3-1 seger och serieledning i bagaget.

Bra start i matchen från lagen kanske framför allt hemmalaget som dock drar på sig en utvisning efter 05:31. Hemmalaget klarar dock av gästernas anstormning under utvisningen. Lagen drar på sig varsin utvisning med sekunder emellan sedan och det blir spel fyra mot fyra utan att något lag lyckas spräcka måltorkan i matchen. Lagen har 0-0 med sig in i periodpausen. Skotten är 8-12.

Djurgården drar på sig en utvisning omgående i andra perioden men Almtuna kan inte utnyttja läget. Djurgården har sedan en bra period där Oscar Leijon får kliva fram stort ett par gånger. 06:36 kommer 0-1 genom Samuel Lindecrantz som håller sig framme och kan skjuta in en retur från slottet.

Lite drygt halva matchen spelad så har Almtuna en bra period där man sätter press på Djurgården men får inte utdelning. Det samma gäller faktiskt båda lagen som skapar sina chanser sedan utan att göra mål. Det gör att vi har ställningen 0-1 efter två perioder och skotten är 13-19.

Almtuna startar en jakt på kvittering i tredje perioden och skapar några fina chanser i inledningen av perioden men Sebastian Trygg i gästernas mål är vaken. Djurgården kommer igen sedan och skapar även de några bra lägen men målvakterna i de båda lagen är med när lägen uppstår. 52:06 kan sedan Melker Kull sätta kvitteringen till 1-1 för Almtuna.

Djurgårdens Tobias Åhlén svarar dock snabbt med 2-1 på ett friläge efter 53:31. Almtuna får på nytt jaga en kvittering och med drygt 5 minuter kvar har man ett riktigt bra läge och ett nytt med drygt 4 minuter kvar. Djurgården är framme och skapar bra läge efter 56:37 men Oscar Leijon är med. Almtuna plockar på slutet ut målvakten i ett sista försök men då kan Gabriel Års sätta 1-3 i öppen kasse efter 58:36. Djurgården vinner därmed matchen och skotten är 11-13 i perioden samt 32-44 totalt.