J18: Vändning och vinst
Publicerad: 2019-10-31
J18-laget hamnade i underläge inför den tredje perioden hemma mot Nacka men kunde vända på steken och ta hem 3 tunga poäng i den kring det övre strecket tighta tabellen.

Almtuna får chansen med en man mer men gästerna håller tätt under utvisningen. Istället kan Jacob Lundberg ge Almtuna ledningen med 1-0 efter 15:23. Nacka drar på sig en utvisning till i slutminuten som följer med in i nästa period. Skotten är 15-7 till Almtuna.

Nacka klarar av den kvarvarande utvisningstiden inledningsvis av andra perioden. Sedan kan Axel Blom kvittera till 1-1 efter 24:41. När det gått 27:07 kan Mathias Rakell ge gästerna ledningen med sitt 1-2 mål. Gästerna reder också ut en utvisning efteråt och gästerna går till pausvila med en ledning. Skotten är 14-8.

I den tredje perioden kan Emil Olsson kvittera till 2-2 för hemmalaget efter 49:49. Almtunas Rasmus Blomqvist ger sedan laget ledningen med 3-2 efter 54:51. Nacka tar en timeout med knappa 2 minuter kvar och plockar sin målvakt när man sedan får kontroll på pucken på den efterföljande tekningen. Det slutar dock med att Erik Andersson kan fastställa slutresultatet 4-2 i tom bur. Skotten är 21-9 och totalt 50-24.

Segern innebär att man klättar förbi Nacka och ligger på femte plats i en tabell som är riktigt tät kring det övre strecket. Almtuna ligger precis över strecket och det är 3 poäng ner till Huddinge på åttonde platsen samtidigt som det är 4 poäng upp till serietvåan Djurgården.

-En bra genomförd match som vi tog tag i från start. Vi hade en hög energinivå och passion idag. Tack vare det så tryckte vi ner Nacka och spelade mycket hockey med puck och skapade många chanser. En väldigt fin laginsats genom hela laget, säger Kalle Björklund.