J18: Knapp förlust i J18 Allsvenskans premiärmatch
Publicerad: 2020-01-05
Junior
Djurgården på bortaplan brukar vara en riktigt tuff utmaning för Almtunas J18-lag och det var vad man stod inför i första matchen i J18 Allsvenskan Norra. Våra J18 killar stod dock upp bra även om det inte räckte hela vägen då Djurgården kunde avgöra med 3-1-målet i öppen kasse på slutet.

{!A}
{!B}

Den första perioden bjuder inte på några mål. Båda lagen har två powerplay utan att kunna utnyttja det. Skotten är 11-2.

I andra perioden har Almtuna ett nytt powerplay utan att kunna få pucken i mål. Det blir istället i spel fem mot fem som Oscar Asplund bryter dödläget när han sätter 0-1 efter 37:14. Djurgården svarar dock 39:20 när Samuel Lindecrantz kan kvittera till 1-1. Ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget så klart. Skotten är 4-12.

I den tredje perioden reder Almtuna ut ett numerärt underläge men Djurgården kan ta ledningen med 2-1 efter 53:53 istället genom Liam Öhagen. Med knappa tre minuter kvar tar Almtuna timeout och strax efter tar man också ut Oliver Håkansson i målet för att försöka forcera in en kvittering. Djurgården drar 58:10 på sig en utvisning och Almtuna kan avsluta perioden med spel sex mot fyra. Men Djurgårdens Ludvig Stridh kan då sätta 3-1 i öppet mål efter 58:46 och vinna matchen. Skotten är 12-8 och totalt 27-22.

Ny match väntar redan i morgon då man möter Södertälje på bortaplan.

Vi återkommer med eventuella tränarkommentarer senare.