J20 studsade tillbaka
Publicerad: 2022-01-09
Efter strafförlusten borta mot Göta/Traneberg så var det dags för match mot toppkonkurrenten Nacka på bortaplan igår. Våra J20 killar tog revansch på sig själva genom att vinna med 7-3 i toppmötet.

Första perioden bjöd på tre powerplay ett för Nacka och två för Almtuna men inget mål kommer i perioden. Skotten är 6-13.

Andra perioden inleds med en man mer för Almtuna då Nackas senaste utvisning hade 32 sekunder kvar. Sekunder efter att hemmalaget blivit fulltaliga så bryter William Proos måltorkan i matchen med sitt 0-1 20:36. Almtuna drar på sig sin andra utvisning och då kan Emil Kivistö kvittera till 1-1 i överläget efter 25:48.

Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning dom också och Oliver Pentler ser till att Almtuna återtar ledningen med sitt 1-2 mål i överläget 32:36. Nacka drar på sig en ny utvisning sedan men reder ut det underläget. Lucas Thorstensson gör 1-3 efter 37:55 vilket är vad lagen har med sig in i pausvilan. Skotten är 14-10.

Carl Danielsson öppnar tredje perioden med 1-4 redan efter 40.13. Det kommer dock ett snabbt svar från Nackas Max Granlund-Wennerberg som sätter 2-4 efter 41:18. Oliver Pentler kan 43:39 öka på gästernas ledning och 2-5 lyser på tavlan. 47:30 skapar Filip Lekbrant lite kontakt för hemmalaget med sitt 3-5 mål.

Almtuna får chansen med en man mer 54:30 men kan inte utnyttja det läget. 58:30 plockar nacka ut målvakten i ett sista försök att komma närmare gästerna men då kan Carl Danielsson sätta 3-6 i tom bur 58:49. Direkt efter tekning 48:56 så fastställer Didrik Lif slutresultatet 3-7. Skotten är 11-14 i perioden och 31-37 totalt.

Här näst väntar preliminärt bortamatch - den sjätte i rad - mot Hanviken lördag 15 januari för våra J20 killar. Det skulle ha varit en hemmamatch mot Huddinge imorgon men då dom har covid ställdes den in. Covid situattionen i serien gör att det kan tänkas bli en hemmamatch före matchen mot Hanviken ändå - lite beroende på hur allt utvecklar sig får klubbarna pussla lite med schemat.