J20: Sämre insats men bra effektivitet och seger
Publicerad: 2019-10-14
Almtuna vinner med klara 6-0 hemma mot Sollentuna. Men det var inte en av de bättre prestationerna av laget så här lång. Effektivitet när chanserna kom gav dock den klara segern.

Almtuna drar på sig en utvisning snabbt som man fredar sig i och sedan ytterligare en utan att släppa in något mål. 11:51 tar sedan Almtuna ledningen med 1-0 genom Ludwig Vesterlund. När Sollentuna sedan drar på sig en utvisning så kan Leon Larsson öka på till 2-0 efter 14:26- Hemmalaget drar i slutet av perioden på sig en ny utvisning som följer med in i nästa period då inget mer mål faller. Skotten är 6-8.

I den andra perioden reder hemmalaget ut underläget som fört med från första perioden och ytterligare en efter det. 28:01 kan sedan Marcus Karlsson öka på hemmalagets ledning till 3-0. Almtuna tar time out strax efter det trots sin ledning. Ny utvisning reds ut av Almtuna strax efter timeouten. När Sollentuna sedan drar på sig en utvisning så gör Leon Larsson 4-0. I slutet får båda lagen en utvisning i ar men ställningen är 4-0 efter 2 perioder. Skotten är 11-9.

En tidig utvisning för Almtuna reds ut innan Gustav Sultan kan öka på till 5-0 för Almtuna 45:34. Åter igen får man sedan reda ut ett underläge innan Marcus Borgefeldt kan fastställa slutresultatet 6-0 53:10. det blir en utvisning för Sollentuna och två i tät föll för Almtuna i slutet men inga fler mål kommer som sagt. Skotten är 4-8 och totalt 25-21.

Det var J20-lagets åttonde raka seger och nu väntar serietvåan Huddinge på bortaplan i nästa omgång innan serien vänder.

Matchfakta

-Det är ingen bra prestation av oss över lag idag. Vi är naiva och kommer ut med aldeles för slappt spel redan från start, Dock har vi bra effektivitet och utdelning på de chanser vi skapar. Albin är grym i målet och är den som helt klart är bäst på planen, säger Serhan Cicek direkt efter matchen och avslutar:
-Nu gäller det att komma tillbaka till ödmjukheten i det hårda jobbet om vi ska lyckas slå Huddinge och nacka i de kommande matcherna.