Dam: En pinne med hem
Publicerad: 2019-12-11
Dam
Lagen följdes åt hela vägen - ingen hade ledningen med mer än ett mål någon gång. Tillslut kunde Hemmalaget Tullinge vinna efter förlängning och bonuspoängen stannar i Stockholm.

Nyligen uttagen till ungdoms-OS - det firade Olivia Klaar med att ge Almtuna ledningen efter 02:52 då hon sätter 0-1. Almtuna får även chansen med en man mer men kan inte utnyttja det. Istället kan Tullinge kvittera till 1-1 efter 10:49 genom Jeanette Ekelind. Almtuna reder sedan ut en utvisning men det blir ändå Tullinge som tar ledningen med 2-1 en stund senare. Maria Holmqvist Pedersen sätter ledningsmålet efter 16:10. I slutsekunderna drar hemmalaget på sig en utvisning som följer med in i andra perioden. skotten är 3-9.

-Vi startar jättebra och får utdelning efter ett par minuter men sedan så får vi lite övermod och spelar inte som ett lag och blir straffade, säger Tom Holén.

Almtuna kan kvittera till 2-2 genom Tilda Pettersson efter 28:14. Det blir periodens enda mål trots att lagen har varsitt powerplay innan paus. Skotten är 2-9.

-Vi kommer ut bra och börjar spela mer som vi kan och avslutar perioden väldigt bra, säger Tom Holén.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden och då kan Vendela Rosenblom sätta 2-3 i numerärt överläge efter 40:36. Tullinge svarar dock omgående då Carina Ekelin sätter 3-3 efter 41:29. Hemmalaget får chansen i numerärt överläge men Almtuna reder ut det. 54:05 kan Tilda Pettersson ge Almtuna ledningen på nytt med sitt 3-4-mål. Men än en gång svarar Tullinge snabbt då Carina Ekelin kvitterar till 4-4 på straff 55:29. Hemmalaget drar på sig en utvisning mot slutet men matchen går till förlängning. Skotten är 3-15.

-Vi spelar som vi kan och trycker tillbaka Tullinge, skapar mycket framåt och tar ledningen igen. Men små misstag gör att Tullinge som är effektiva kan kvittera. Vi fortsätter dock att kämpa och återtar ledningen innan Tullinge får en straff och kan kvittera igen, säger Tom Holén.

I förlängningen kan sedan hemmalagets Ninni Molander avgöra med sitt 5-4-mål efter 61:40 och bonuspoängen stannar i Stockholm.

-Vi startar bra även här och skapar många bra chanser utan att få in pucken. När vi pressar på framåt så öppnar vi upp oss bakåt vilket Tullinge utnyttjar och avgör matchen, avslutar Tom Holén.