J18: Seger även i Övik
Publicerad: 2020-01-26
J18-killarna avslutar en stark roadtripp i norr med en ny seger. Idag besegrar man Modo med uddamålet och stoltserar med 3 segrar på 3 dagar och 8 av 9 möjliga poäng följer med hem till Uppsala.

{!C}

Almtunas Rasmus Hahnebeck öppnar målgörandet i matchen efter 07:15 då 0-1 sitter. Gästerna redersedan ut ett numerärt underläge. Det är noteringarna i den första perioden där skotten är 6-7.

I andra perioden drar hemmalaget på sig en utvisning och kan kvittera i det numerära underläget då Axel Näsström sätter 1-1 efter 25:31. Lucas Thorstensson ger Almtuna ledningen igen i slutet på perioden då 1-2 målet kommer efter 38:16. Det är vad lagen har med sig in i periodpaus och skotten är 10-9.

Coacherna i Almtuna ser tidigt i tredje perioden - 43:04 - det som nödvändigt att ta en timeout. Sedan drar Modo på sig en utvisning och då kan Oliver Pentler göra 1-3 efter 46:06 i överläget. Modos Karl Umegård reducerar till 2-3 efter 50:26 ett mål som öppnar för riktig spänning i matchens avslutning.

Modo får sedan chansen med en man mer efter 54:27 och 56:11 blir det en dubbelutvisning för lagen. Almtuna reder ut dock det numerära underläget. Hemmalaget utnyttjar sin timeout efter 57:47 och plockar sedan ut målvakten med 1:35 kvar. Men Almtuna håller undan och vinner matchen med uddamålet. Skotten är 11-4 och totalt 27-20.

J18-killarna gör alltså en starkt roadtrip i norr då man tar tre segrar på tre dagar och 8 av 9 möjliga poäng kan följa med hem i bussen till Uppsala.

Här näst väntar ett toppmöte hemma mot Djurgården på torsdag.

-Vi startar ruskigt bra och gör en kanonperiod i första. Mittakten är jämn och båda lagen skapar en hel del. I sista perioden startar vi passivt och Modo kan komma ut med en anstormning, säger Serhan Cicek.

-Med trötta skallar och långa resor i benen så får vi vara nöjda med 8 poäng under denna långa turné norröver som vi har varit ute på. Vi vill också rikta en stor eloge till våra killar som än så länge inte släppt in ett enda mål i boxplay, avslutar Serhan Cicek.