En poäng efter straffavgörande
Publicerad: 2021-01-22
Efter att lite olyckligt hamnat i ett 0-2 underläge så jobbar man sig tillbaka i matchen och kan kvittera i slutet. Förlängningen blir resultatlös och sedan kan Södertälje bärga bonuspoängen via straffar.

Lagen kommer t med bra fart och gästerna har ett tryck mot Hanses som dock står emot. Spelet flyter på och båda lagen kommer till sina lägen. Södertälje har ett skott i insidan av västra stolpen efter knappa sju minuter - Almtuna hade ett bra läge innan också. 0-1 kommer 08:47 genom Blomstrand med ett vasst skott från vänster. Vid powerbreak 11:39 är skotten 5-6.

Södertälje skickar in pucken framför Hanses där endast en hemmaspelare är och han styr tyvärr in pucken i mål 13:18 och 0-2. Almtuna har ett litet tryck mot Sahlin som dock är med på noterna. Södertälje drar på sig en utvisning 19:02 men inget mål kommer och det är 0-2 i paus. Skotten är 9-8.

Almtuna startar med en man mer i 1:02 men inte heller här får man till något mål i överläget. Almtuna fortsätter sedan att ligga på i anfallszon och gästerna sticker emellan någon gång. Det är hemmalaget som för spelet och skapar mest lägen. Nästan halva perioden har gått när Södertälje har sitt andra skott på mål. Vid powerbreak 30:32 är skotten 12-2 - alla avslut är dock inte heta utan Sahlin ser flera av dem.

Gästerna har ett hårt avslut efter cirka 31 minuter i en spelvändning men Hanses är vaken. Ny spelvändning och avslut efter cirka 32:30 men fri sikt för Hanses gästerna kommer upp i Almtunas zon mer nu.

Spelet flyter på Almtuna har ett tungt skott där man inte får tag i returen med öppet mål efter cirka 36 minuter. Södertälje drar på sig en ny visning 36:29 och då kan Hasa skjuta utifrån och Berglund framför mål styr in 1-2 efter 37:26 i överläget. Almtuna drar sedan på sig en utvisning framför eget mål efter 38:03. Blomstrand har omgående ett skott i målramen och 38:43 drar man sedan på sig en utvisning och det blir spel fyra mot fyra. Men Almtuna drar på sig en n utvisning 39:03 och Södertälje spelar fyra mot tre. Tiden rinner ut och det är 1-2 i paus. Skotten är 15-6.

Södertälje inleder tredje perioden i spel fyra mot tre på utvisningarna som följer med från slutet av andra perioden i tre sekunder innan det blir spel fyra igen och så powerplay för gästerna gen. Inga mål kommer men Södertälje är framme och sätter tryck på Hanses där som dock är med på noterna.

Almtuna drar på sig en utvisning 45:32 Hanses står för en bra benparad när Södertälje kommer två mot en i överläget och inga mål kommer i överläget. Tiden tickar på sedan och efter cirka 51 minuter har Almtuna ett bra läge där Sahlin får kliva fram. Vid powerbreak 52:19 är skotten 7-3.

Det är mer och mer tydligt att Södertälje vill försvara sin ledning och Almtuna jagar så klart en kvittering. Gästerna gör det bra och det är få lägen samtidigt som tiden rinner iväg. Så efter 57:47 kan Berglund trycka in 2-2. I samma sekvens får Södertälje en utvisning för abuse då man ville ha utvisning på hemmalaget före målet. Det är 2-2 efter 60 minuter och skotten är här 9-4.

I förlängningen har Norbäck en jättechans ren framför Sahlin som gör en viktig räddning efter knappt en minut. Södertälje har sedan en styrning framför mål som Hanses avvärjer. Sahlin får plocka en puck som till synes går via rygg och huvud på Wiå.Med 20 sekunder kvar gör hanses en viktig räddning och sekunder senare en ny. Det står fortfarande 2-2 och straffar får avgöra. Skotten är 1-3 i förlängningen.

Gustafsson drar Hanses på första straffen. Sedan räddar Sahlin Norbäcks straff. Hanses räddar Albas avslut. Haag stänker sedan in ett slagskott från nära håll till 1-1 i straffar. Hanses räddar Blomstrands straff och Sahlin tar Marcus Karlströms straff. Gustafsson gör samma variant och 2-1 till Södertälje. Sahlin räddar sedan Mellberg straff.

Bonuspoängen går därmed till Södertälje och slutresultatet är 2-3. Skotten är 35-22.