Dam: Seger efter förlängning
Publicerad: 2020-01-24
Dam
J18-laget hade gjort det och Herrarna sen följde Damerna upp med en 6-5 de också. Alla segrarna kom efter förlängning/straffar. Damerna hämtade upp ett 3-5 läge till lika efter full tid och sedan avgör Tilda Pettersson i förlängningen.

Almtuna tar kommandot i matchen då först Betrice Johansson kan sätta 1-0 efter 04:05 följt av Emma Wickströms 2-0 efter 05:37. Men Tullinge kommer tillbaka då Carina Ekelin efter 08:45 gör 2-1 följt av Sofie Wallins 2-2 efter 11:31. Almtuna reder ut ett numerärt underläge men när klockan visar 19:55 kan Ellenor Sabel göra 2-3 för Tullinge – mycket tungt för hemmalaget. Skotten är 9-13.

I andra perioden kan sedan Rebecka Pihl kvittera till 3-3 efter 29:04 men glädjen är inte långvarig då Cecilia Finholm kan se till att Tullinge återtar ledningen redan efter 29:53. Hemmalaget reder ut två numerära underlägen men när det tredje kommer så kan Tullinges Mia Leander sätta 3-5 efter 37:44. Almtuna kommer dock igen snabbt när först Beatrice Johansson gör 4-5 efter 38:04 följt av Julia Weckströms 5-5 efter 38:42. Hastigt och lustigt oavgjort och det tar lagen med sig in i periodpaus. Skotten är 13-7.

Till den tredje perioden byter Almtuna målvakt och Paolina Bergstrand får ta över ansvaret längst bak. Almtuna drar på sig en utvisning drygt halvvägs in i perioden men Tullinge drar i överläget på sig en de också. Men knappa fyra minuter kvar så drar Almtuna på sig en ny utvisning men matchen slutar 5-5 efter ordinarie tid och går till förlängning. Skotten är 19-8.

I förlängningen kan sedan Tilda Pettersson avgöra efter 62:10 då 6-5 sitter i motståndarnas mål. Skotten är 4-1 och totalt 45-29.

Vi uppdaterar med eventuella tränarkommentarer senare.