Skön start på serien
Publicerad: 2019-03-21
Almtuna gör processen kort med gästande Tranås, 4-0 efter första perioden blir tillslut 6-1 efter klasskillnad mellan lagen.

AIS fick en smakstart med mål redan i den andra spelminuten. Sen hade Tranås en stark press mot AIS och var inte långt borta till reducering, men med 3 snabba AIS mål i slutet av perioden kändes matchen avgjord.
Tranås ska ha cred för att de försöker att spela hockey matchen igenom och inte bara lägga sig ner och dö i takt när AIS gör sina mål.

Första Perioden
Trevande start från AIS men efter två minuters spel kunde Rotbakken briljera med sin rutin och kyla med att ge AIS det så viktiga ledningsmålet. Med Rutin och kyla kunde han elegant snirkla sig fram och göra en lång sidledsförflyttning innan han enkelt kunde lägga pucken i öppen bur. Efter ledningsmålet tar Tranås över och pressar tillbaka AIS under en längre stund men Fröberg lyckas freda sin kasse från påhälsning. AIS kan istället göra 2-0 efter en snabb spelvändning där Tranås haft en tung press i AIS zon. Jacob Svensson fick en kalaspassning av Per Svensson i mittzon och kunde snyggt avsluta med en backhand i plockhandskrysset bakom Bergvik i Tranåsmålet. Ett par minuter senare är det Frantz som utökar ledningen till 3-0 efter ett rappt handledsskott från slottet fint framspelad av Lehman. Ytterliga minuten spelad kunde sen Jens Jakobs göra 4-0 på en snarlik situation som målet innan, Lunsjö kommer in från vänster och frispelar Jacobs vid bortre stolpen som forcerar pucken in nät.

Andra Perioden
Tranås byter målvakt till den andre periodens start och den ny inbytte Johnson fick det hett om öronen i inledningen men lyckades stå emot AIS starka press. Tranås försöker och har ett par vassa chanser till reducering men Fröberg vill inte heller han släppa till något. 5-0 kommer i PP spel genom Liljedahl som slår in en retur på tennis efter att Lunsjö testat den nye TAIF keepern Johnson. Efter målet backar AIS hem och spelar mest på säkerhet vilket ger Tranås chansen att reducera och de skapar ett flertal bra chanser men utan att lyckas. Tranås bästa chans hade Pontus Eklöv som kom fri från högerkanten men Fröberg gör en klassräddning.

Tredje Perioden
Tranås får ett PP spel i inledningen av tredje men farligaste chansen hade AIS Jacob Svensson när han kontrade till sig ett friläge men missade avslutningen. Ais får strax därefter chansen i PP och den chansen tar man genom Alexander Lunsjö som kan peta in en lös puck till 6-0 där målman Johnson tror att han har pucken blockerad.
Tranås kan reducera i BP spel till 6-1 sen AIS spelat nonchalant och gett Tranås ett två mot läge där Max Rapp distinkt kan skjuta in pucken bakom Fröberg. Mattias Karlsson hade ett friläge mot Fröberg med sekunder kvar men Fröberg visade sig starkare även denna gång.
Nu väntar ny match redan på lördag då laget åker till Hudiksvall.