En poäng med hem
Publicerad: 2021-10-08
Vi hade ledningen tre gånger om men Mora kom tillbaka och kunde avgöra i förlängningen sedan. Självklart surt att inte få med sig segern hem men samtidigt är det ändå inte ofta vi får med oss poäng hem från Mora.

Hemmalaget startar bra och ställer flera frågor till Almtunas försvar och Eliasson i målet. Gästerna är dock inte ofarliga och skapar även de några chanser - bland annat via Harlestam och Johansson.

Tempot går ner i andra halvan av perioden och chanserna blir också färre. Mora har fortsatt mer puck men Almtuna skapar bra tryck med cirka tre minuter kvar av perioden. 17:57 kommer matchens första utvisning och det är Almtuna som drar på sig den i anfallszon. Men man reder ut underläget på ett bra sätt och det är 0-0 som lagen tar med sig in i periodvilan. Skotten är 8-7.

Andra perioden startar bra för gästerna. Redan 20:33 spelar Hertzberg in till Löf högt i slottet och han lägger en puck på mål som smiter förbi Ward i hemmakassen. Efter målet tar Mora kommandot över spelet och har bland anat en puck i stolpen bakom Eliasson. Vid efterföljande tekning kommer sedan kvitteringen istället. Diagonalpass över till höger och Larsson hittar nätet bakom Eliasson efter 23:28. Hemmalaget har ett bra läge efter målet men sedan är det Almtuna som ställer om. Hertzberg blir ren med Ward och drar honom - 1-2 efter 24:22.

Det ger gästerna energi och man ligger på mot Moras mål igen efteråt. Karlström är inte långt från att kunna runda hemmakassen bland annat. Sedan har Mora läge men inget mål kommer där. 2-2 kommer istället i en omställning för Mora där pucken droppas bakåt Heens kan skjuta in kvitteringen 27:10.

Båda lagen har sedan sina lägen. Mora drar sedan på sig en utvisning 29:42. Men man reder ut det fast Almtuna skapar ett par bra lägen. 2-3 kommer istället efter 31:49 när hemmalaget precis blivit fulltaliga genom Hertzberg som från höger kan skjuta in ledningsmålet. Almtuna drar på sig en utvisning 33:58.Almtuna har ett bra tryck mot hemmakassen med cirka tre minuter kvar av perioden. Med knappa minuten kvar har Benker ett fint läge där Ward räddar. Det blir inga mer mål i perioden och det är 2-3. Skotten är 8-9.

I den tredje perioden dar Almtuna på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Almtuna har sedan en bra period men sedan vänder spelet och 3-3 kommer genom Xx efter Xx. Målet görs från nära håll till vänster. Matchen är helt öppen och båda lagen går för ett mål till. Mora darr sedan på sig en utvisning 55:20. Almtuna trycker på riktigt ordentligt men Mora reder t det - med besvär. Hemmalaget har sedan en riktigt farlig chans med styrning framför målet när det är cirka 1:45 kvar av matchen. Gästerna trycker på i slutet men det slutar 3-3 i ordinarie tid. Skotten är 7-4.

I förlängningen blir det Mora som avgör när man kommer två mot en och passet kommer över centrallinjen från vänster och direktskott till 4-3 av Johansson efter 63:19. Skotten är 3-0 och totalt 26-20.

- Det är så klart att det är starkt att ta poäng borta mot Mora men det är ändå surt. Jag tycker att vi växer in i matchen på ett grymt sätt och hade gärna sett nån poäng till, säger Mattias Zackrisson.

Ja, när ni hade 3-2 kändes det som att ni hade bra grepp om det hela och kanske kunde vara på väg att utöka ledningen.
- Ja men precis vi hade några chanser i slutet av andra perioden också att utöka ledningen lite. Det är lite sådant här vi som grupp måste arbeta med. Att ta kål på matchen tidigare.
_- Men samtidigt, Mora gör något bra hockeymål där och vi krigar och jag tycker att det är en jäkligt mycket bättre hockeymatch än den mot AIK. Jag tycker att vi tar stora steg som grupp och kan spela vårt spel i högt tempo. Det är något vi skall bära med oss. I dom kommande matcherna att det spelar ingen roll vilka vi möter utan vi kan lira vårt spel och ska bygga vidare på det.

Mattias Zackrisson betonar samtidigt att varken han eller laget är särskilt nöjda med att det bara är en poäng i matchen. Man ville ha mer ikväll.

Highlights Publiceras 2021-10-09 07:00