Seger på straffar
Publicerad: 2022-09-07
Efter en inledande svag första period så kom laget igen och kunde kvittera gästernas ledning från inledande akten. Fler mål föll inte i matchens ordinarie tid och förlängning. På straffar kunde sedan Asplund som ende utespelare i de båda lagen sätta sin straff och Almtuna vinner med 2-1.

Första perioden:
Gästerna startar pigg och ligger på i anfallszon. Det blir också Östersund som öppnar målproduktionen i matchen efter snyggt spel. Almtuna lyckas inte ta sig ur zon i momentet innan och så jobbar man fram pucken med backhandspass från boom förlängda mållinjen Sedan kommer pass över centrallinjen och öppet mål från nära håll för Lindewall - 0-1 efter 04:59 är ett faktum.

Almtuna får chansen i powerplay 16:50 men Matler och hans lagkamrater håller tätt bakåt. Ny utvisning för Östersund efter 19:52 och den följer med in i andra perioden. Lagen har -1 med sig in i pausvilan och skotten är 6-6.

Det känns rättvist med bortaledning då gästerna upplevdes hetare än hemmalaget.

Andra perioden:
Hemmalaget inler i powerplay men gästerna reder ut även sitt andra numerära underläge. Almtuna fortsätter ha initiativet efter utvisningen och ställer frågor till Mantler i gästernas bur men han har ofta bra sikt. 24:56 drar Östersund på sig en ny utvisning och hemmalaget ligger på för kvittering men Östersund håller undan även här.

Klint har ett fint läge framför mål men hakas och ny utvisning för Östersund efter 27:32 men denna gång är det sämre spel från Almtuna samtidigt som Östersund gör det bra i underläget. 1-1 kommer istället efter en 33:48 då Ragnarsson bryter in framför mål från höger och hittar luckan på Mantler.

Almtuna drar på sig sin första utvisning och 36:12 och ytterligare en efter 37:18 och spel 3-5 i 54 sekunder. Hemmalaget reder ut spelet tre mot fem och resterande tid med en man mindre med. Lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 15-9.

Andra perioden är det Almtuna som är hetare och gästerna drar på sig utvisningar genom det.

Tredje perioden:
Östersund startar perioden bra och etablerar tryck i hemmalagets zon. Men sedan jämnar spelet ut sig. Almtuna har efter riktigt snyggt spel ett bra läge efter cirka 43:40 men Mantler hinner med i svängarna och avvärjer. Nytt läge strax efter för hemmalaget men Mantler kan hålla tätt. Efter gästernas inledning så har det svängt över till hemmalaget som är dom som skapar mest. Östersund kommer dock igen och skapar ett längre tryck i Almtunas zon i 47 matchminuten.

Sedan är det Almtuna som har initiativet igen efter cirka 52 minuters spel. Så drar gästerna sedan på sig en utvisning för sex man på banan. Almtuna tar här en timeout men gästerna försvarar sig bra. Tiden rullar sedan på sedan-

58:55 drar Almtuna på sig en utvisning bakom gästernas mål men det står 1-1 vid full tid. Skotten är 6-6 i perioden.

Förlängning:
Gästerna börjar förlängningen med spel fyra mot tre men hemmalaget reder ut kvarvarande tid på utvisningen.

Efter 61:13 är det Östersund som drar på sig en utvisning och Almtuna skapar tre bra lägen men inget mål. I slutsekunderna kommer Almtunas Hertzberg och Norbäck två mot noll men någon pass för mycket och en puck som studsar för mycket plus missade jättelägen strax efter också gör att det slutar 1-1 och straffar får avgöra. Skotten är 6-2 i förlängningen.

Straffar:
Efter att Miletic, Øby-Olsen och LeClerc inte kunnat överlista Andrén och Mantler så kliver en ovan straffskytt in - Asplund drar Mantler och lägger in en backhand mellan benen. Andrén klarar även Koivistos straff och Almtuna kan därmed vinna matchen med 2-1. Skotten är totalt 34-23.