J20: Seger i seriefinalen
Publicerad: 2018-12-10
Det är två lag som dominerar J20-serien och ikväll möttes de i Gränbyhallen. Våra J20-killar slog Huddinge med 4-1 och övertog därmed serieledningen.

I den första perioden tar Almtuna tidigt ledningen då Jack Stjernqvist sätter 1-0 efter 02:53. Huddinge kan replikera efter 09:19 då Hugo Stjernfeldt sätter kvitteringen till 1-1. Gästerna har ett powerplay innan perioden är över men det reder hemmalaget ut. Skotten i perioden är 7-11.

Även i mittenperioden kan Almtuna göra ett tidigt mål då Joakim Brydolf efter ett friläge - fint framspelad av Hugo Lindman Gustavsson väntar ut Huddinges målvakt Tobias Falkenstedt och drar honom för att sedan lägga in 2-1 i mål. Huddinge har sedan två powerplay och Almtuna ett - men inga fler mål faller i perioden. Skotten är 13-6.

Historien upprepar sig även i tredje perioden då Almtuna på nytt gör ett tidigt mål. Det är Jacob Nyberg som kan ge Almtuna ledningen med 3-1 efter 43:56. Hemmalaget reder sedan ut ett boxplay innan man i slutet får chansen i powerplay och kan fastställa slutresultatet. Det är Glenn Guttelvik som sätter 4-1 och släcker allt eventuellt hopp om poäng för gästerna efter 58:44.

Det syntes att det var de två dominanterna i serien som gjorde upp ikväll - det var två lag som ville visa att de var herre på täppan. Huddinge ledde inför kvällens match tabellen tre poäng före Almtuna och hade fem mål till godo. Men tack vare att Almtuna i slutet sätter 4-1 så tar man över serieledningen från Huddinge med ett måls marginal inför fortsättningen.