Stark seger
Publicerad: 2021-02-23
Herr
Tingsryd kom till Uppsala med en bländande form och hade gått fram som en ångvält i serien den senaste tiden. Men Almtuna satte stopp för deras framfart med ett riktigt starkt försvars- och målvaktsspel. 0-1 underläge efter första perioden vändes i andra perioden till 2-1 och sedan fastställs segersiffrorna 3-1 i öppen kasse på slutet.

Det är ganska bra fart inledningsvis men lite oordnat spel. Med knappa 8 minuterna spelat har gästerna två fina lägen där Andrén dock är med på noterna. Liljendahl har ett läge med drygt 9 minuter spelade där Åhman räddar. Vid powerbreaks efter 10:40 är skotten 3-4.

Gästernas Olhaver har fint läge och retur från nära håll efter cirka 11 minuters spel men Andrén i hemmakassen nekar honom mål. Med cirka 13 minuter spelat så är det hemmalaget som frestar gästernas målvakt Åhman. Hemmalaget har en bra period sedan och ligger på i gästernas zon. Med 2:30 kvar har gästerna en puck i utsidan av målramen. Efter 18:49 kan Claesson sätta 0-1 med ett skott utifrån och Andrén är nog skymd i hemmalagets mål. Det är också resultatet efter den första perioden där skotten är 9-12.

Andra perioden inleds som den första perioden med hyfsat bra fart och spelet böljar fram och tillbaka utan de där riktigt heta chanserna. Efter 23:57 kan Löf kvittera till 1-1 efter att ha skjutit ett skott från blå med trafik framför Åhman i gästernas mål.

Almtuna får energi och skapar med knappa 26 minuter spelade ett fint läge och strax efter lämnar Åhman en retur rakt ut där dock ingen hemmaspelare är med. Gästerna sticker emellan med ett läge och sedan fortsätter spelet att bölja. När 31:47 är spelat så kommer David Karlström fri med Åhman efter fin pass av Johansson och David är iskall och sätter pucken bakom Åhman. Vid powerbreak efter 32:28är skotten 5-5.

Med drygt 6 minuter kvar av perioden så har Tingsryd ett fint läge där Andrén är med och strax efter har Harju ett friläge efter ett pass från egen zon upp till offensiva blå men skjuter utanför. Spelet fortsätter sedan att bölja fram och tillbaka. Vi har 2-1 med oss in i paus och skotten är 7-7.

Tingsryd jagar kvittering i tredje perioden och är dom som kommer till periodens första avslut. Efter 46:08 kommer matchens första utvisning och det är Almtuna som drar på sig den. Gästerna skapar tryck i hemmalagets zon. Men Almtuna reder ut underläget. Tiden rullar på och det är gästerna som jagar kvittering samtidigt som hemmalaget försvarar bra och Andrén är med på avsluten. Vid powerbreak efter 51:04 är skotten 1-7.

Almtuna ligger sedan på i Tingsryd utan att få igenom några avslut på mål. Tingsryd är det sedan som ligger på utan att få till några farliga avslut på mål. Med dryga tre minuter kvar har Tingsryd ett par riktigt fina chanser där Andrén och försvaret kan freda målet med nöd och näppe. Pentler sticker sedan upp och har ett läge men skottet går utanför.

Efter 57:08 tar Tingsryd timeout och plockar målvakten i jakten på kvitteringen. Tingsryd drar på sig en utvisning efter 58:19 då Almtuna går upp i anfallszon. Här tar Almtuna timeout. Åhman tillbaka i målet men an lämnar igen när man är i Almtunas zon. Då kan Berglund sätta 3-1 i öppen kasse från den egna zonen 59:04. Matchen slutar 3-1 till Almtuna och skotten är 4-13 i perioden och totalt 20-32.

En riktigt stark lagseger blev det där alla i laget kom ut och verkligen krigade för att vinna matchen. Segern är lagets fjärde raka och man har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna. Redan i morgon väntar nästa match då Västerås kommer till Upplands Bilforum Arena.