Play in platsen klar
Publicerad: 2021-03-12
Det blev seger över Väsby på bortaplan samtidigt som Björklöven körde över Vita Hästen ikväll och därmed är play in platsen säkrad. Matchen slutar 1-2 efter att Almtuna tagit en tvåmålsledning i första perioden. Väsby reducerade i tredje perioden men sedan höll gästerna undan och vinner.

Det är hyfsad fart ute på isen från start och lagen växlar att vara i anfall. Efter drygt 6 minuter har Liljendahl en riktigt bra chans som Bernard i Väsbys mål kliver fram på. Båda lagen har sina lägen och spelet rullar på med få avblåsningar och det är gästerna Almtuna som skapat mest. Vid powerbreak efter 10:35 är skotten 3-6.

Det är fortsatt hyfsat tempo i matchen och Almtuna som skapar mest.Väsby skapar en riktigt bra chans efter cirka 16 minuter spelade men Sahlin är vaken. Strax efter har dom ett till lurigt skott som Sahlin avvärjer. Efter 17:36 Tar David Karlström pucken i mittzon och trampar hela vägen in för att sedan sätta 0-1 med ett distinkt avslut. Björkman vill inte vara sämre och han skjuter från blå - 0-2 efter 18:10. Två snabba mål för gästerna och lagen har just 0-2 med sig in i pausvilan. Skotten är 9-11.

I den andra perioden är det fortsatt böljande spel och tiden rullar snabbt på. Båda lagen har lite smålägen men det är gästerna som fortsatt skapar mest och det är så långt en väldigt snäll match. Vid powerbreak efter 10:24 är skotten 3-8.

Även om Almtuna har det mesta i chansväg så kliver Väsby upp och testar Sahlin också. Efter 34:35 drar Almtuna på sig matchens utvisning men även Väsby drar på sig en utvisning vid tekning efter 34:46. Det kommer dock inga mål i spelet fyra mot fyra. Väsby har ett två mot ett läge med knappt 17:30 spelade men avslutet går i stolpen. Andra perioden är mållös och det är alltså fortsatt 0-2. Skotten är 7-10.

Hemmalaget Väsby kommer ut piggt i tredje perioden och skapar ett par lägen varav ena slutar med ett avslut i utsida av stolpen. Almtuna sticker sedan upp och oroar Bernard. Efter 47:18 så kan Väsbys Gozzi reducera till 1-2 efter skott från vänster och så är han framme med en styrning på puckens väg mot mål. Det ger Väsby energi och lite momentum och man jobbar hårt. Med knappa 51 minuter spelade har Almtuna ett bra läge men Bernard är med. Vid powerbreak efter 53:44 är skotten 4-5.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 54:11 men det reder man ut. Tiden rullar på och hemmalaget går för en kvittering samtidigt som gästerna spelar mer och mer på resultatet.Väsby plockar ut målvakten efter 58:43 och timeout efter 58:46. Med 17,8 sekunder kvar drar det igång. Det börjar med en tuff tackling från Lavoie och sedan gruff med flera inblandade spelare efter en tackling på Almtunaspelare efter avblåsning av samme Lavoie. Det slutar med ett matchstraff på Väsbys Smith samt 2 plus 2 på Lavoie och Andersson. Matchen slutar 1-2 och skotten är 7-5 och totalt 23-26.

Det känns som att Almtuna har bra kontroll på matchen fram till att Väsby kvitterar. Det ger så klart energi till hemmalaget som jagade kvittering sedan. Men Almtuna försvarar sig samtidigt bra i slutet.

En annars snäll match slutar lite onödigt med slagsmål, matchstraff och efter-anmälning. Det hade kunnat undvikas om domarna stämt i bäcken lite tidigare. Trots att söndagens returmöte inte betyder något för lagen så skall det bli intressant och se hur matchen gestaltar sig med tanke på avslutningen ikväll.

Segern innebär dock att Almtuna är klart för play in. Man kan inte bli bättre än tia i tabellen men det är fortfarande öppet vilken motståndaren blir. På söndag vid 17:30 tiden vet vi om det blir Västerås, AIK eller Tingsryd vi får möta. Just nu lutar det åt ett play in möte mot Västerås.