Ny förlust mot Mora
Publicerad: 2020-02-08
Herr
Det var en tuff uppgift på förhand och visst vann Mora igen i en målsnål match. När matchen var över hade Mora rott hem alla tre poängen efter 2-0 i matchen. Det definitiva avgörandet kom dock sent i matchen.

{!A}
{!B}

Det är en jämn start på matchen där lagen mest känner på varandra. Almtuna drar på sig en utvisning 06:30 som man dock klarar av enkelt. Vid10:35 får Almtuna chansen i powerplay som startar efter powerbreaket. Skotten är 5-3 då.

Almtuna reder ut underläget men när lagen är lika många på banan får Fogström ett friläge där han avslutar utanför Rosengrens mål. 14:55 kommer Almtunas andra utvisning och då kan Gazley göra 1-0 efter 15:50 sedan får tag i en retur och pausar lite innan han kan lyfta in pucken i mål bakom en liggande Rosengren. Hemmalaget får energi och momentum av målet men vi går till pausvila med 1-0 och skotten 12-7.

- Vi fick matchbilden dit vi ville i första perioden. Vi låser upp den lite mer och hamnar där vi ville ha matcherna tidigare mot Mora. Första perioden är vi ruskigt nöjda med. vi får lite längre anfall och skapar några bra lägen. Sedan tar domaren en lite billig utvisning som det blir mål på. Det är väl inte helt rättvist att det är 1-0 till bra för där tycker jag att vi är klart bättre, säger Martin Gudmundsson.

Andra perioden bjuder varken på mål eller publikfriande spel. Det är två lag som tar ut varandra och skotten var efter drygt 48 minuter 1-1. Vid powerbreak är skotten 4-4 och vid paus 6-5. Det är som sagt få riktigt heta chanser i perioden men hemmalaget har haft något mer av den varan än Almtuna.

- I andra perioden då kommer vi tillbaka till det där böljande spelet där vi inte är tillräckligt noga i passningsspelet och inte får ner puckarna på Mora tillräckligt bra utan dom får spelvända snabbt i mittzon och nästan skölja över oss. Vi får freda oss och det gör vi på ett bra sätt i försvarsspelet och ligger på rätt sida, håller dom mycket på utsidan men dom får förlänga anfallen och trycka på oss nästan hela perioden.

Det är Mora som kommer ut hetast och man en bra chans efter cirka 42 minuter men Rosengren är vaken. 43:10 drar hemmalaget på sig en utvisning och i spelet med en man mer har Almtuna två bra chanser utan att få in pucken i mål. Efter det lugnar det ner sig lite i spelet ett tag men Rosengren får stiga fram och göra en ny bra räddning efter cirka 49:30. Vid powerbreak är skotten 8-5.

52:51 kan Moras Gazley öka på till 2-0 i en omställning där man missar första läget men passar snett inåt bakåt till Gazley som från nära håll får in pucken bakom Rosengren. Almtuna drar sedan på sig en utvisning där Mora bland annat har ett skott i stolpen men man reder ut anstormningen från hemmalaget. 57:54 får Mora en utvisning och Almtuna tar timeout och plockar ut Rosengren ur målet. Men matchen slutar 2-0. Skotten är 17-8 och totalt 35-20.

- I tredje försöker vi göra en pusch för det men idag hade vi behövt någon av puckarna som vi skapar någon sådan där halvchans på att dimpa in så att vi får momentum och att vi får tag i matchen igen och skapar lite ny energi. Vi fick aldrig greppet i matchen på det sättet och det rinner oss lite ur handänderna och Mora kan spela av det. Sedan så ör dom 2-0 sent i tredje och det blir ju spiken i kistan ändå. En bra första period som vi får plocka med oss sedan behöver vi lyfta upp lite saker och vara lite noggrannare i det offensiva spelet och ingångarna.

Bildgalleri
{!C}

Highlights Plubliceras 9/2 07:00


Webbredaktionen Peter Tjern