J20: Segertåget fortsätter
Publicerad: 2019-10-21
Ikväll stod Nacka för motståndet i Gränbyhallen och frågan var om killarna skulle kunna fortsätta sin segersvit. Visst kunde man det då man kunde kvittera ut tionde raka segern när matchen var över.

Nacka drar på sig en utvisning först och sedan är det Almtunas tur att göra det samma två gånger. Vid andra utvisningen för hemmalaget så kunde Emil Tyssling Engström ge Nacka ledningen - 15:42 och 0-1. Inte långt efter det är det Nacka som drar på sig sin andra utvisning och då kvitterar Emil Hedström till 1-1 17:37. Ny utvisning för gästerna och den här gången är det Marcus Karlsson som ger Almtuna ledningen med 2-1 efter 19:29 - psykologiskt viktigt mål så tätt inpå pausvilan. Tre powerplay mål bjuds vi alltså på i den inledande perioden där skotten är 6-9.

I andra perioden kan Hannes Asp öka på Almtunas ledning till 3-1 efter 28:24. Nacka får en chans i powerplay men hemmalaget håller tätt och har 3-1 med sig in i periodpaus. Skotten i perioden är 16-6.

Almtuna får chansen i två powerplay och nacka i ett utan att få utdelning när vi är inne i den tredje perioden. Men när Almtuna får en chans till i numerärt överläge så kommer 4-1 genom Ludwig Vesterlund efter 33:50. Det blir också slutresultatet i matchen - skotten är 15-6 i perioden och totalt 37-21.

Almtuna har därmed mött alla lag i serien en gång plus Visby/Roma en gång till och segertåget rullar på. Nu är man uppe i 10 raka trepoängare och leder också serien.