Tredje raka även för vårt J18-lag
Publicerad: 2021-10-03
Hattrick igen av lagkapten Ludwig Andersson när J18-laget såg till att få med sig alla tre poängen hem från bortamatchen mot SDE. Därmed gör man som herrlaget och J20-laget - inleder seriespelet med tre raka segrar.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning som gästerna inta kan utnyttja. Inget mål kommer för något av lagen när det blir spel fyra mot fyra efter knappa sju minuter. Men 13:59 kan Ludwig Andersson se till att Almtuna tar ledningen. 0-1 är också ställningen lagen tar med sig in i pausvilan. Skotten är 8-13.

I andra perioden drar hemmalaget på sig en tidig utvisning men inte heller denna gång kan Almtuna utnyttja överläget. 0-2 kommer sedan istället strax efter att SDE blivit fulltaliga - 25:39 då Ludwig Andersson gör sitt och lagets andra mål i matchen. När SDE får chansen med en man mer blir det istället 0-3 i numerärt underläge för Almtuna 27:02 och målskytt är Jonathan Wennås. Här tar hemmalaget en timeout. Med sekunder kvar av perioden drar Almtuna på sig en ny utvisning men lagen har 0-3 med sig in i pausvilan. Skotten är 5-12.

I den tredje perioden reder först hemmalaget ut ett numerärt underläge och när man får chansen med en man mer kommer en reducering. Det är Gustav Linder som kan sätta 1-3 efter 52:38 i överläget. Med dryga två minuter kvar plockar SDE ut sin målvakt Axel Natt Och Dag för att ge sig en chans att komma ikapp gästerna. Då fullbordar Ludwig Andersson ett hattrick när han efter 59:07 kan fastställa slutresultatet 1-4 i den tomma målburen. Skotten är 6-11 och totalt 19-36.

- Vi startar matchen starkt och i andra perioden gör vi en av våra bästa perioder hittills. Vår lagkapten visar åter igen framfötterna och leder laget till vinst med sitt andra hattrick i seriespelet, säger André Kallenberg.