Förlust mot Lidingö
Publicerad: 2021-11-28
J18-laget fick se sig besegrade i en målrik match hemma idag. Lidingö kunde vända hem med en 7-5 seger i bagaget.

Carl Leijon öppnar dagens målskytte när han efter 03:01 sätter 1-0 bakom Marian Münch i gästernas mål. Set är starten på en målrik match. 1-1 kan Wilhelm Rosdahl-Folkesson göra efter 09:11. När klockan tickat fram till 12:13 så ger Carl Leijon Almtuna ledningen igen. När Almtuna drar på sig en utvisning så kan Jiri Pospisil kvittera till 2-2 efter 15:07. Almtuna går dock till pausledning eftersom Mai Crnkic sätter 3-2 efter 18:42. Skotten är 13-10.

I Andra perioden kvitterar Lucas Klicka till 3-3 efter 23:00. Gästerna drar sedan på sig två utvinningar efter varandra. Vid andra powerplayet så kan Mai Crnkic ge Almtuna ledningen med 4-3 efter 34:28. Gästernas Mattas Borak kan sedan vända på tillställningen och ge Lidingö ledningen för första gången med mål efter 36:35 samt 38:03. Lagen har därmed 4-5 med sig in i pausvilan och skotten är 6-8.

Lagen har varsin chans i spel med en man mer i inledningen av tredje perioden men kan inte utnyttja detta. Tiden rullar sedan på och 58:51 kan Jiri Pospisil göra 4-6. David Puikkonen gör också 4-7 efter 59:35 innan Ivan Kolsmyr kan fastställa slutresultatet 5-7 efter 59:58. Skotten är 11-9 och totalt 30-27.

- Tyvärr ville Lidingö det lite mer än vad vi ville idag. Stundtals spelar vi riktigt bra anfallshockey, men Lidingö är ett skridskorstarkt lag och gick mycket på kontringar vilket de fick utdelning för idag. Vi tar med oss de bra sakerna vi gjorde och fokusera på nästa match, säger André Kallenberg,