J20: Storseger för mot Göta Traneberg
Publicerad: 2019-12-07
Våra J20-killar grundlade segern mot Göta Traneberg i den första perioden idag. 5-0 i den första perioden blev till slut 10-4.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Sedan kan Filip Hjorting sätta 1-0 efter 05:46 och Leon Larsson 2-0 efter 08:31. Almtuna drar på sig en ny utvisning som man också reder ut och efter det kommer tre snabba mål. 3-0 16:30 genom Leon Larsson, 4-0 17:25 genom Emil Hedström och 5-0 efter 17:45 genom Joakim Brydolf. Skotten i perioden är 17-8.

I mittenperioden så gör Hannes Asp 6-0 efter 26:41 och Filip Hjorting 7-0 efter 27:37. Göta Traneberg kan spräcka sin målnolla efter 33:56 genom Ludwig hedman som gör 7-1. När Almtuna drar på sig två nya utvisningar i tät följd så kan gästerna reducera två gånger om genom Adam Norelius som gör 7-2 35:33 med två man mer på banan och Jonatan Widlund som sätter 73 36:25 med en man mer på banan. Det blir grinigt i slutet på perioden och lagen får varsitt matchstraff samt att gästerna får en 2 minuters utvisning i samma situation. När Göta Traneberg drar på sig ytterligare en utvisning 38:17 kan Ludwig Westerlund sätta 8-3 39:00 men två man mer på isen. Skotten i perioden är 12-16.

I tredje perioden har Almtuna en ny tidig utvisning förutom de som följer med in från föregående period. 9-3 kommer 43:22 genom Oscar Sarhus. Göta traneberg reducerar till 9-4 efter 47:49 genom Axel Knutsson innan Petter Hemström kan fastställa slutresultatet till 10-4 efter 50:26. Lagen drar på sig några utvisningar i slutdelen men matchen får alltså inga fler mål. Skotten är 10-15 och totalt 39-39.

-I första perioden är vi dominanta. Vi får matchen dit vi vill och kan gå ifrån till 5-0. Mittenakten är också bra men vi får ett tre mot fem läge som Göta Traneberg tar till vara på. Vi avslutar stabilt i tredje perioden och vinner rättvist, säger Serhan Cicek.