Ny knapp förlust
Publicerad: 2019-10-16
Tight och målsnålt brukar det vara när Almtuna möter Timrå på bortaplan. Det blev det även ikväll då Timrå nollar Almtuna och vinner med 2-0 - sista målet faller med en och en halv minut kvar.

Almtuna får chansen först i powerplay men Timrå fredar sig - det är ändå hyfsat spel i överläget av Almtuna denna gång. Sedan är det Timrås tur och de skapar betydligt mer och vassare när de är en man mer men Almtuna och Rosengren håller undan även de. 1-0 kan istället Lööke göra efter 13:04. Lundin vinner tekningen i högra tekningscirkeln och Lööke hinner lägg pucken till rätta och sikta innan han drar dit pucken via ribban. Det blir också periodresultatet och ledningen är rättvis. Även om Almtuna kom tillbaka lite i perioden och skapar chanser så skapar Timrå mest vilket också skotten 15-7 antyder.

Timrå får ett tidigt powerplay i andra perioden som Almtuna dock reder ut bra. Man har faktiskt ett fritt läge i underläget men klubban lyfts lagom så inget avslut kommer. Även ett andra powerplay löser gästerna - dock ger detta hemmalaget momentum i perioden. Men det blir inga mål i perioden. Närmast mål var Dahlén som prickar stolpen på en retur. Almtuna kommer även denna gång tillbaka i slutet av perioden och man har en del bra lägen. Det är hemmalagets period även här men Almtuna gör det bra också ska sägas - bra bortaspel. Skotten är 14-7.

I tredje perioden försöker Almtuna som också får två powerplay där man skapar chanser och får momentum i perioden. Naturligtvis spelar hemmalaget på sin ledning ju längre perioden går men kvitteringschanser saknas inte för Almtuna. 18:30 kan Madsen fastställa slutresultatet 2-0 efter en omställning och två mot ett läge. Madsen som för upp pucken avslutar själv från vänster sida. Skotten i perioden är 9-14 och totalt 38-28.

-Det är en bra taktiskt genomförd bortamatch. Vi håller bra defensivt håller Timrå på utsidan, säger Martin Gudmundsson som menar att man tog med sig mycket från matchen mot Västerås men att man inte kunde utnyttja dom chanser man själva fick idag.

Att Jesper Eliasson inte fanns med idag beror på att Viktor Fast skadat sig och då kallade Växjö hem Jesper. Det är oklart hur länge Eliasson kommer att stanna i Växjö. Nu ska sägas att Daniel Rosengren gjorde en mycket bra match i målet och fick priset som Almtunas bästa spelare i matchen.