J20: Nacka vann holmgången
Publicerad: 2019-03-02
Junior
Att det skulle bli en riktig holmgång i playoff mellan Almtuna och Nacka var givet. Ikväll avgjordes det hela i den tredje matchen och det blev Nacka som får fortsätta i andra playoff omgången mot Huddinge då man slog Almtuna med 4-1.

Det kanske var ett omen för matchen blev försenad på grund av isproblem. När matchen sedan så småningom kom igång så kunde Nackas Carl Fröblom sätta sitt lag i förarsätet med 0-1 efter 06:01 i powerplay och 0-2 efter 14:17. Det är också resultatet efter första perioden där skotten är 9-6.

Drygt 4 minuter in i mittenakten så är det dags för nästa avbrott på grund av trasigt plexiglas. Lagen drar sedan på sig några utvisningar i var och 35:25 gör Samuel Linecrantz 0-3 i powerplay för gästerna. Skotten i perioden är 11-8.

I den tredje perioden reder Almtuna ut ett boxplay innan det är Huddige som drar på sig två utvisningar och då kan Oliver Gabay reducera till 1-3 efter 53:31. Ett litet hopp tänds hos hemmalaget men Nacka försvarar sig bra och när Almtuna 56.19 tar ut Oliver Håkansson ur målet för att försöka jaga ikapp så kan så småningom Lucas Biberg fastställa slutresultatet 1-4 i det tomma målet istället. Skotten är 21-6 och totalt 41-20.

Det blev alltså Nacka som får fortsätta playoff-spelet mot Huddinge medan Almtunas säsong tog slut på fredagskvällen. Vi önskar så klart Nacka lycka till och lovar att komma tillbaka till nästa säsong igen med nya krafter.

Det var en tung förlust förstår jag.
-Ja, tungt som fan. Men vi gör en bra pusch efter den svaga inledningen och i tredje perioden så hade vi många chanser men det ville sig inte. Nacka försvarade sig väl, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Det som grämer mig är torsdagens match där vi slarvade bort det och där misslyckades jag att få grabbarna påslagna från början! Det kommer gräma mig länge för man känner att man sviker grabbarna.