J20: Seger mot Göta/Traneberg
Publicerad: 2019-02-04
Junior
Våra J20-killar kunde idag kvittera ut en 5-1 seger hemma mot Göta /Traneberg. Två snabba var temat då man gör två snabba mål i första och sedan i sista perioden då man definitivt säkrade segern.

Almtuna tar ett tidigt grepp om matchen mot Göta/Traneberg hemma ikväll då Martin Brandsdahl gör 1-0 efter 04:20 följt av Glenn Guttleviks 2-0 efter 05:47. Det är också vad det står när lagen går till pausvila. Skotten är 15-3.

I mittenperioden får vi inte se några mål och den enda noteringen i protokollet är en utvisning för gästerna som de reder ut. Skotten är 9-5.

I den tredje perioden så reducerar gästernas Hugo Åhlén till 2-1 redan efter 42:27. man får sedan också chansen med en man mer men det reder Almtuna ut. Strax efter så punkterar hemmalaget matchen genom Leon Larsson som gör 3-1 49:13 samt Oliver Gabay som ökar på till 4-1 50:48. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra utan att något av lagen utnyttjar sin tid med en man mer. Istället så fastställer Liam Blombergsson slutresultatet 5-1 efter 59:33. Skotten är 15-5 och totalt 39-13.

Kvällens resultat innebär att Almtuna ligger kvar på andraplatsen bakom Huddinge samtidigt som Sollentuna tar klivet förbi Göta/Traneberg upp på sista slutspelsplatsen.

-Vi var det klart bättre laget men de körde på bra och kom upp några gånger. Vi öppnade starkt i första och sen andra var vi sämre. Sedan åkte vi på en reducering i början av tredje men hämtade oss väldigt fort och det var aldrig riktigt nära, säger Kalle Björklund direkt efter matchen.